Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας Μέσω Διαδικτύου - ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ
Ηλεκτρονικά θα μπορούν πλέον (επιτέλους) να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας αλλά και να υποβάλουν αιτήσεις για όλες τις υπόλοιπες παροχές οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι , στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Οργανισμού www.oaed.gr.

Με την επίσκεψη στην ιστοσελίδα, επιλέγοντας ''e-Υπηρεσίες" και ακολουθώντας αναλυτικές οδηγίες όλοι οι άνεργοι μπορούν να λαμβάνουν άμεσα βεβαιώσεις ανεργίας, ενώ οι μη επιδοτούμενοι μπορούν επιπλέον να υποβάλουν αιτήσεις και να ανανεώνουν την κάρτα τους χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία τους στα ΚΠΑ2 του οργανισμού. Ωστόσο όλοι θα πρέπει να επισκεφθούν τουλάχιστον μια φορά ακόμη κάποιο υποκατάστημα για να παραλάβουν τον προσωπικό κλειδάριθμο και τους απαραίτητους κωδικούς που είναι απαραίτητοι για την πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ιστοσελίδα.
Απ' τον Απρίλιο και μετά οι διαδικασίες θα γίνονται αποκλειστικά μέσω Ίντερνετ, ενώ στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνει εφικτή η δυνατότητα χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ με τους προσωπικούς κωδικούς ΤΑΧΙS.

Μπορείτε να δείτε το αρχείο παρουσίασης ΕΔΩ: ΟΑΕΔ eServices IIS