Αυτόματη Απενεργοποίηση Του Υπολογιστή Δωρεάν Λογισμικό - Shutdown Automaton

To Shutdown Automaton είναι ένα Δωρεάν πρόγραμμα που σας βοηθά να γλιτώσετε από... φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος εξαιτίας του ανοιχτού   υπολογιστή   όταν αυτό δεν είναι απαραίτητο·παράδειγμα, η άφεση στα χέρια του Μορφέα πριν το τέλος της όχι και τόσο συναρπαστικής ταινίας.


 Το καινοτόμο στοιχείο αυτού του προγράμματος σε σχέση με άλλους shutdown managers είναι η δυνατότητα εκτός από τα κλασσικά προγράμματα (αδράνεια υπολογιστή, countdown κτλ) να κλείνετε η να βάζετε σε αδρανοποίηση τον υπολογιστή απομακρυσμένα, χρησιμοποιώντας ένα web browser, δηλαδή ακόμα και από το κινητό σου. Στην τελευταία έκδοση έχουν προστεθεί κάποιες δυνατότητες καθαρισμού του υπολογιστή πριν τον τερματισμό, πχ. να τρέξει ο CCleaner στο background, προτού την απενεργοποίηση.
Αρκεί μία επίσκεψη εδώ ⇨ sourceforge.net και ένα μόνο κλικ στο σημείο στο σημείο (1) της παρακάτω φωτογραφίας για να κατεβάσετε το αρχείο του λογισμικού.


Η εγκατάσταση είναι εύκολη και δεν υπάρχει κίνδυνος να ''φορτωθείτε σαβούρα''. Ακολουθήστε απλά τη διαδικασία

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του προγράμματος :

  • Υποστηρίζει τις εξής ενέργειες : τερματισμό, επανεκκίνηση, αποσύνδεση, αδρανοποίηση, κλείδωμα, έναρξη μιας εφαρμογής και τις εξής δυνατότητες:
  • συγκεκριμένη ώρα/ημερομηνία (μια φορά, ημερήσια, εβδομαδιαία )
  • αντίστροφη μέτρηση.
  • Αδράνεια του χρήστη (καμία ενέργεια του χρήστη) , αδράνεια υπολογιστή (ποσοστό χρήσης της CPU).
  • Αλλαγή χαρακτηριστικών ενός αρχείου, τερματισμός δεδομένου process.
  • Δυνατότητα web πρόσβασης, ο χρήστης απλά πληκτρολογεί την ip : επιλεγμένη θύρα και τους κωδικούς πρόσβασης και μπορεί να εκτελέσει κάποιες βασικές λειτουργίες του προγράμματος.
  • Δυνατότητα να πραγματοποιήσει κάποιες ενέργειες καθαρισμού του υπολογιστή (π.χ να τρέξει το CCleaner με τις τρέχουσες ρυθμίσεις του ή να διαγράψει τα περιεχόμενα ενός φακέλου) πριν την απενεργοποίηση.
  • Γρήγορη επιλογή κάποιων προεπιλεγμένων προγραμμάτων κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο του Shutdown Automaton.
Το μόνο , ας πούμε, ''μεμπτό''  είναι ότι το SA αν και είναι είναι Ελληνική δημιουργία, δεν υποστηρίζει Ελληνική γλώσσα. Any way..! Τζάμπα είναι, μην ''είμαστει κι πλεουνέκτες''!