Έλληνας ο Καλύτερος Πιλότος του NATO - Υποσμηναγός Χαρίλαος Νίκου

Έλληνας ο Καλύτερος Πιλότος του NATO - Υποσμηναγός Χαρίλαος Νίκου
Ο 30 ετών πιλότος, υποσμηναγός Χαρίλαος Νίκου, που κατάγεται από την Πρέβεζα και ανήκει στη 343 Μοίρα της Σούδας, έλαβε το δίπλωμα του Πρώτου καλύτερου Πολεμιστή του NATO έπειτα από σκληρά γυμνάσια διάρκειας 30 ημερών στην Ισπανία, στα οποία συμμετείχαν αεροπορικές δυνάμεις της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.


Η βράβευση αποτελεί ανταμοιβή των κόπων επί σειρά ετών. Από εκεί και πέρα δε σημαίνει τίποτε περισσότερο, γιατί η μάχη στο Αιγαίο είναι καθημερινή. Απλώς ο τίτλος αυτός με γεμίζει με μεγάλες ευθύνες για να μεταδώσουμε τις εμπειρίες μας στους νεότερους και να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε το καθήκον μας. Η διάκριση είναι αποτέλεσμα συνδυασμού αρκετών παραγόντων, καθώς από τη μία παίζει σημαντικό ρόλο η εκπαίδευση στο δύσκολο περιβάλλον του Αιγαίου, και από την άλλη η εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες, δήλωσε σχολιάζοντας τη διάκριση του ο Έλληνας υποσμηναγός.


Ευτυχώς που υπάρχουν και κάτι τέτοια Παλικάρια που μας χαρίζουν μερικές μικρές, τονωτικές ενέσεις υπερηφάνειας · όχι τόσο με τις διακρίσεις τους όσο με το χαρακτήρα, την αίσθηση καθήκοντος και την αξιοπρέπεια που τους διακρίνει.