Έφυγε από τη Ζωή ο Γιος Της Γερακίνας, Κώστας Βίρβος - Video Αφιέρωμα

Κώστας Βίρβος

Ένα Ιερό Τέρας της Ελληνικής μουσικής, ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς μας στιχουργούς, μεγάλο λαϊκό ποιητή τον αποκαλούσαν πολλοί, ο Κώστας Βίρβος, έφυγε από τη ζωή εχθές σε ηλικία 88 ετών. Σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετώπιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα διασωληνωμένος, μετά από βαρύ εγκεφαλικό «Ο Γιος Της Γερακίνας».


Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 29/03/26, από πλούσιο έμπορο πατέρα και φοίτησε στη Κοργιαλένειο Σχολή αρχικά και αργότερα στην Πάντειο.

Έγραψε πάνω από 2.000 τραγούδια και είχε συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, όπως ο Απόστολος Καλδάρας και ο Βαμβακάρης, ενώ αργότερα στίχους του μελοποίησαν και συνθέτες όπως ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και ο Μίμης Πλέσσας. Μαζί με τον Καλδάρα και τον Βασίλη Τσιτσάνη, αποπεριθωριοποίησαν το λαϊκό τραγούδι την δεκαετία του 50, και άνοιξαν τις πόρτες σε ένα ευρύ κοινό και σε ''ανώτερα'' κοινωνικά στρώματα.

Της γερακίνας ο γιος, Μια παλιά ιστορία, Ρίξε μια ζαριά καλή, Λίγα ψίχουλα, Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα, Το Ράκος, Λυπάμαι, Εγνατίας 406, Στου Μπελαμή το ουζερί, είναι μερικά από τα πολλά από τα δημιουργήματα του.