John Walker - Ποιος Ήταν Πραγματικά ο... "Γιαννάκης που Πορπατάει''?

Johnnie Walker, Ποιος Ήταν Πραγματικά, ο Γιαννάκης που Περπατάει ,ουίσκι

Ένας μπακάλης από τη Σκωτία, που παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έβαζε γουλιά αλκοόλ στο στόμα του, έφτιαξε το ουίσκι του κύριου John Walker το οποίο πουλάει σήμερα, πάνω - κάτω, 130.000.000 φιάλες ετησίως. Ποιος ήταν πραγματικά ο Johnnie & πως δημιουργήθηκαν όλα;

Γεννήθηκε από αγροτική οικογένεια στη Σκωτία κι έμεινε ορφανός σε ηλικία 15 χρονών, όταν ο πατέρας του Alexander, πέθανε και του άφησε περιουσία 420 λιρών. Ο John άνοιξε παντοπωλείο με την κληρονομιά, πουλώντας τρόφιμα, κρασί και αλκοολούχα, με σπεσιαλιτέ του το τσάι. Ανάμεσα στις άλλες αλχημείες με μπαχαρικά, φρούτα και βότανα, παρασκεύασε και ουίσκι. Γύρο στο 1850 το εμφιάλωσε και άρχισε να το πουλά στο μαγαζί του.

Όπως έλεγαν όλοι, η πραγματική μαεστρία του ουίσκι ήταν στην ανάμειξη των υλικών. Λάνσαρε το Walker's Kilmarnock Whisky, το οποίο άρχισε σιγά σιγά να γίνεται γνωστό και τότε κόσμος από γειτονικές πόλεις έφτανε στην πόλη του, για να το δοκιμάσει.

Έχασε όλη του την περιουσία το 1852, από καταστροφική πλημμύρα που τον άφησε άνεργο, σύντομα όμως ο John επανήλθε δυναμικά. Το ουίσκι του  ήταν δημοφιλέστατο και γνωστό σε εθνικό επίπεδο. Την ίδια εποχή επέστρεψε από τις σπουδές του και ο γιος του, που τον βοήθησε να επεκτείνει την επιχείρηση. Το ποτό ονομάστηκε τώρα Johnnie Walker Black Label και το μικρό αποστακτήριο είχε γίνει πλέον πολυεθνική εταιρεία.

Ο John Walker έφυγε από τη ζωή στις 19/10 1857 αφήνοντας τα ηνία
της επιχείρησης, στο γιο του.