Δανία 2015 - Απαγόρευση της... Κτηνοβασίας (!)

Δανία 2015 - Απαγόρευση της... Κτηνοβασίας

"Αυτές είναι ειδήσεις που θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε αν βρίσκεστε πράγματι στο 2015, αναφέρει η Independent. Η Δανία ψήφισε την απαγόρευση της κτηνοβασίας, μόλις πριν λίγους μήνες και μετά από έντονες διαμαρτυρίες-πιέσεις φιλοζωικών οργανώσεων




Με 91 ψήφους υπέρ και 75 κατά, και με 5 βουλευτές να αποφασίζουν να απέχουν, ψηφίστηκε η απαγόρευση ερωτικών επαφών ανθρώπων με ζώα.

Το σχετιζόμενο με τα δικαιώματα των ζώων συμβούλιο της Δανίας, είχε επιχειρήσει, μάλιστα, να μπλοκάρει την ψήφιση του νέου νόμου, με το επιχείρημα πως ο ήδη υπάρχων νόμος ο οποίος επιτρέπει την ζωοφιλία, εκτός από τις περιπτώσεις που μπορεί να αποδειχθεί κακοποίηση του ζώου, ήταν αρκετός.

Ο Νταν Γιόργκενσεν, υπουργός γεωργίας της χώρας, ανέφερε:

Δεν προστατεύει αρκετά τα ζώα, η ισχύουσα νομοθεσία. Είναι δύσκολο να αποδειχθεί εάν ένα ζώο υποφέρει όταν ένα ζώο έχει σεξουαλική επαφή μαζί του και για αυτό πρέπει να δώσουμε στο ζώο το πλεονέκτημα της αμφιβολίας.

Το '14, το 76% των Δανών πολιτών, φέρονταν να υποστηρίζουν την απαγόρευση των σεξουαλικών επαφών ανθρώπων με ζώα (ήθελα να ξέρω το σκεπτικό των υπόλοιπων). Κρατική έρευνα της χώρας που δημοσιεύτηκε το '11, ανέφερε πως 1 / 5 κτηνιάτρους είχε υποψία πως ζώο που είχε περιθάλψει, είχε σεξουαλική επαφή με «άνθρωπο».

Η Δανία γίνεται μία ακόμη από τις Ευρωπαϊκές χώρες που απαγορεύουν νομοθετικά την κτηνοβασία, ενώ επιτρέπεται σε 3 ακόμη χώρες της Ε.Ε. στη Φινλανδία, τη  Ρουμανία και την Ουγγαρία.

(!!??!!)