Angela Merkel - Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Όπως δεν την Ξέρουμε

Angela Merkel - Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Όπως δεν την Ξέρουμε
Η Angela Dorothea Merkel, φημισμένη για την απαράμιλλη ηγετική της ικανότητα, έκλεισε 10 χρόνια ως καγκελάριος της Γερμανίας. Είναι παντρεμένη (2η φορά) με τον γνωστό επιστήμονα, Joachim Sauer ο οποίος είναι αλλεργικός στις κάμερες & τη δημόσια ζωή. Αυτοαποκαλείται "απλός άνθρωπος" με χόμπι, λατρείες αλλά και πολλές ιδιοτροπίες. Συχνά μπορεί να τη συναντήσει κανείς στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της στο Βερολίνο, να αγοράζει τυρί και λευκό κρασί...



Είναι κατά το ένα τέταρτο Πολωνή (γεννήθηκε ως Άγκελα Καζμίερτζακ). Ο παππούς της, ο Λούντβιχ Καζμίερτζακ, γεννήθηκε το 1896 στο Πόζναν, κατόπιν μέρος του γερμανικού Ράιχ. Στην πορεία μετανάστευσε στο Βερολίνο, όπου παντρεύτηκε και απέκτησε ένα γιο, τον Χορστ Καζμίερτζακ, τον πατέρας της. Η οικογένεια έκοψε τις Πολωνικές ρίζες της στις αρχές της δεκαετίας του '30 και έκανε το επώνυμό της, Κάσνερ.

Ανάμεσα στα πάθη της, που είναι αρκετά, είναι και η μπύρα. Είναι γνωστό ότι κατέχει μεγάλη θέση στη καρδιά της και αυτό αποδεικνύεται στο ότι δεν χάνει ευκαιρία να την γευτεί όπου σταθεί.


Μια ύψιστη απόλαυση όπως η ίδια έχει δηλώσει, είναι το φαγητό. Είναι και πολύ καλή μαγείρισσα με σπεσιαλιτέ της να είναι η πατατόσουπα καθώς και ψωμί με βοδινό κρέας και κέικ με δαμάσκηνα.



Αγαπημένο της χόμπι είναι το σκι αν και μερικές φορές δεν τα πηγαίνει και τόσο… καλά.


Πολλές φορές έχει βρεθεί στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας της.


Ιδιαίτερο φόβο, έχει  απέναντι στα σκυλιά καθώς όπως η ίδια έχει πει, παλαιότερα ένα σκυλί την είχε δαγκώσει άσχημα.


Φυσικά σαν ''ατίθασο νιάτο'' έκανε τις τρέλες της κι επειδή τίποτε δε μένει κρυφό, οι... ''τρέλες'' είδαν το φως της δημοσιότητας...



Αυτή είναι, με λίγα λόγια η ''ιστορία'' της κυρίας Merkel, που ακόμη και χωρίς... στρατιωτική βοήθεια, καταφέρνει να κινεί τα νήματα σε όλη την Ευρώπη, προς όφελος της Γερμανίας, φυσικά..!