100.000 € Αναδρομικά σε Συνταξιούχους Βουλευτές, με Νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών

Αναδρομικά σε Συνταξιούχους Βουλευτές
Διάταξη με την οποία το δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση, έως και 100.000 € ανά περίπτωση, σε συνταξιούχους βουλευτές περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.


Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο,  με την εν λόγω διάταξη, οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοσθούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το '08 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.


Άμεσα εκτελεστές

Παρότι το δημόσιο είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά των αποφάσεων που έχει εκδώσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαιώνοντας τους συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι προσέφυγαν για να διεκδικήσουν αναλογικά τις αυξήσεις των εν ενεργεία δικαστικών, εντούτοις άνοιξε παράθυρο για να δοθούν άμεσα οι αναδρομικές αυξήσεις μέσω της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησης τους από το δημόσιο.

Γίνονται αποδεκτές όλες οι αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους βουλευτές και το μόνο που απομένει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι να ρυθμιστεί ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.


Τα ποσά

Το ποσό που θα υποχρεωθεί να καταβάλει ο Κρατικός Προϋπολογισμός δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, σύμφωνα πάντα με τον Ε. Τ. Άσχετα με το αν η καταβολή των αναδρομικών αφορά μικρό αριθμό βουλευτών που έχουν συνταξιοδοτηθεί, τα ποσά που προκύπτουν είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 100.000€, καθώς περιλαμβάνουν αναδρομικές αυξήσεις από το '08.

Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν μετά το '10 λόγω μνημονίων, αλλά παρά ταύτα η καθαρή, μετά τις περικοπές αύξηση, δεν θα είναι μικρότερη των 50 έως 60.000€  ανά περίπτωση.

Είπαμε..! Προτεραιότητα στους... ''οικονομικά ασθενέστερους''..!!

Με τις υγείες μας!!!