Φρίκη σε Ιατρική Σχολή της Κίνας! Σκυλιά-Πειραματόζωα, Μισοπεθαμένα, Φιμωμένα κι Εγκαταλειμμένα - Video

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! Κάποια στιγμή θα πρέπει να έρθει η ώρα να συζητηθεί το ηθικό θέμα στη χρήση ζώων για πειράματα. Άφωνος μένει κανείς με τη στάση ιατρικής σχολής της Κίνας, στην επαρχία Shaanxi, η οποία αφού χρησιμοποίησε σκυλιά ως πειραματόζωα, τα πέταξε στην κυριολεξία,  στην ταράτσα  του  κτηρίου,  μισοπεθαμένα  και  φιμωμένα.

Στο βίντεο αποτυπώνεται όλη η φρίκη! Τα άτυχα σκυλιά που έχουν σοβαρά τραύματα, προφανώς από τα πειράματα, έχουν εγκαταλειφθεί στην ταράτσα του κτηρίου με δεμένο το στόμα, ενώ ορισμένα είναι ζωντανά (ακόμη). 19 που είχαν συλλέγει για να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά πειράματα βρέθηκαν δεμένα.

Κάτοικοι που μένουν κοντά στο πανεπιστήμιο ανέφεραν πως άκουγαν κλάματα από την ταράτσα, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η άδεια του πανεπιστημίου, για πειράματα σε ζώα, είχε λήξει και σε κάθε περίπτωση δεν περιλάμβανε πειράματα σε σκύλους.

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, που χρησιμοποιεί στα πειράματά του βατράχους και κουνέλια, εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για απρεπή συμπεριφορά και ακατάλληλες πρακτικές από κάποιους ανθρώπους του πανεπιστημίου οι οποίες θα αντιμετωπιστούν κατάλληλα. Παράλληλα ευχαρίστησε τους χρήστες του διαδικτύου που έφεραν το θέμα στο προσκήνιο και για τη φιλοζωία τους (?!).

Από την άλλη μεριά, διδάσκων στη σχολή δήλωσε πως χρησιμοποιούνται περίπου 200 σκυλιά, ως πειραματόζωα, αριθμός που είναι πολύ μικρότερος από ότι σε άλλες σχολές της χώρας.

Το 2013 είχε αποκαλυφθεί πως στρατιωτική ιατρική σχολή στην Κίνα, έκανε πειράματα σε σκυλιά κατά τα οποία τα έκαιγε ζωντανά. Σε ένα από τα πειράματα, τα  άτυχα  ζώα  καίγονταν για  μισό λεπτό  της ώρας  με ναπάλμ.