Anonymous - Ghost Security Group: η Ελλάδα Είναι Στόχος του Ισλαμικού Κράτους

Anonymous, Ghost Security Group, η Ελλάδα Είναι Στόχος του Ισλαμικού Κράτους


Η Ghost Security Group, μια νεοσύστατη ομάδα hackers που δημιούργησαν οι Anonymous για να χτυπήσουν διαδικτυακά το ISIS, αποκαλύπτει πως και η Ελλάδα είναι στόχος του ισλαμικού κράτους...
Σε συνέντευξή που έδωσαν στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην εφημερίδα ''Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής'', μέλη της ομάδας δήλωσαν πως ''Η Ελλάδα είναι στόχος του Ισλαμικού Κράτους, όπως το ίδιο συμβαίνει και με πολλά άλλα έθνη'' τονίζοντας ότι ''δεν είχαμε πρόσφατα κάποια συγκεκριμένα σχέδια για επίθεση εις βάρος της Ελλάδας αλλά εξακολουθούμε να παρακολουθούμε το θέμα για τη χώρα σας, όπως κάνουμε και για τα άλλα έθνη που είναι στόχοι''.

Υποστήριξαν επίσης πως υπάρχει ένας μαινόμενος πόλεμος ανάμεσα σε Anonymoys και σε τζιχαντιστές, σχολιάζοντας και τα τελευταία χτυπήματα της Αμερικής κατά των hacker του ISIS.

Η ομάδα Ghost Security Group ιδρύθηκε, για να εξαπολύσει επίθεση ''κατά του κοινωνικού μεσαίωνα και του σύγχρονου σκοταδισμού που πρεσβεύουν οι τζιχαντιστές''  όπως τονίζουν τα μέλη της.

Έχουν ''ρίξει'' περίπου 150 ιστοσελίδες του ισλαμικού κράτους και 110.000 λογαριασμούς μελών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έχουν ''κατεβάσει'' περισσότερα από 6.000 προπαγανδιστικά βίντεο και αναρτήσεις. Έχουν φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο, που η κυβέρνηση των Η.Π.Α. συνεργάζεται μαζί τους και τους δίνει άτυπα συγχαρητήρια για τις ενέργειές τους.

Η δράση τους καθιστά τους ίδιους στόχους, καθώς οι δυνατότητες των hacker του ISIS έχουν γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια. ''Τα μέλη μας απειλούνται σε καθημερινή βάση από υποστηρικτές και στρατιώτες του ισλαμικού κράτους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε φυσικά να λέμε τα ονόματά μας και επικοινωνούμε με ψευδώνυμα'', δηλώνουν.


Η Ghost Secutity έχει καταφέρει να τρομοκρατήσει τους φανατικούς ισλαμιστές που σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους συμβουλεύουν τα μέλη τους να αποφεύγουν να ανοίγουν ύποπτα link, να μην απαντούν σε μηνύματα και να μην συνομιλούν με αγνώστους στα social media.

Οι διαδικτυακές δυνάμεις του ISIS έχουν αποδυναμωθεί προσωρινά ύστερα από επιδρομή των Η.Π.Α. την άνοιξη του '15 με drone, που σκότωσε τον 21 ετών Βρετανό hacker του, Junaid Hussain, στη Συρία. Ο Hussain είχε εισβάλλει στους λογαριασμούς της διοίκησης του Αμερικανικού στρατού σε Twitter και Facebook και ήταν το δεύτερο πιο σημαντικό μέλος των hacker του ISIS μετά τον Mohammed Emwazi, ο οποίος εμφανίζεται και σε βίντεο με αποκεφαλισμούς ομήρων.

Σημαντική θεωρείται και η σύλληψη του Ardit Ferenz στη Μαλαισία τον περασμένο Οκτώβριο, ο οποίος είχε υποκλέψει ηλεκτρονικά τα στοιχειά περισσότερων από 100.000 μελών του Αμερικανικού κράτους.                                                   [πηγή]