Καρκινογόνες «Υγιεινές» Τροφές που Υπάρχουν σε Κάθε Σπίτι

Καρκινογόνες Τροφές που Υπάρχουν σε Κάθε Σπίτι
Δυστυχώς, περίπου 14.000.000 άνθρωποι, σε όλον τον κόσμο, διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με την επάρατη νόσο. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, η διατροφή είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην εμφάνιση του. Πολλές τροφές, έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί ότι περιέχουν καρκινογόνα. Μήπως πολλές απ'αυτές βρίσκονται & στο δικό σας σπίτι, καθημερινά;
  • Popcorn (μικροκυμάτων) 

Η συσκευασία περιέχει επικίνδυνα χημικά που συνδέονται με τον καρκίνο του ήπατος και τον καρκίνο στο πάγκρεας, καθώς και με την υπογονιμότητα. Το ίδιο το συσκευασμένο καλαμπόκι περιέχει διακετύλιο, γνωστό καρκινογόνο που μπορεί παράλληλα να προκαλέσει βλάβες στους πνεύμονες.
  • Μη βιολογικής καλλιέργειας φρούτα

Μολύνονται από τα παρασιτοκτόνα και πολλές φορές από μη εγκεκριμένα λιπάσματα. Τα υπολείμματα δεν αφαιρούνται εντελώς με το πλύσιμο.
  • Τομάτα κονσέρβα

Περιέχει ένα χημικό που ονομάζεται Β.Ρ.Α. (δισφαινόλη Α). Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην υπογονιμότητα, την καρδιοπάθεια και αρκετές άλλες ασθένειες. Λόγω της οξύτητας τους, οι τομάτες το απορροφούν ευκολότερα από άλλες τροφές.
  • Αλλαντικά

Λουκάνικα, μπέικον και μορταδέλα είναι μερικά από τα επικίνδυνα αλλαντικά που βρίσκονται παντού. Κάθε τύπος επεξεργασμένου κρέατος περιέχει βλαβερές χημικές ουσίες και συντηρητικά όπως το νιτρικό νάτριο.
  • Σολομός ιχθυοτροφείου

Είναι ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό ψάρι, όμως πρέπει να προσέχουμε την προέλευσή του. Τα χημικά, τα αντιβιοτικά και τα παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται σε πολλά ιχθυοτροφεία αλλοιώνουν σημαντικά την ποιότητα του σολομού.
  • Πατατάκια

Είναι ''φορτωμένα'' με απαγορευμένα λιπαρά trance, υπερβολικό αλάτι, με πρόσθετα γεύσης, συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Παρασκευάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να είναι τραγανά · η διαδικασία όμως αυτή οδηγεί στο σχηματισμό ''ακρυλαμίδιων'' που αποτελούν επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες.