Πλήρωσε Κακοποιούς να Σκοτώσουν τη Γυναίκα του και στην Κηδεία της την Είδε...

Balenga Kento Kalala, Noela Rukundo
Ο Balenga Kento Kalala είναι ο άντρας από το Κονγκό, ο οποίος πλήρωσε μια ομάδα κακοποιών για να σκοτώσουν τη γυναίκα του, Noela Rukundo, αλλά τελικά την είδε μπροστά του, ολοζώντανη... στην κηδεία της (!).


Η περιπέτεια της Noela, Αφρικανής που τα τελευταία χρόνια ζει στην Αυστραλία, είναι αληθινή και μάλιστα έφτασε έως το BBC.

Ξεκίνησε πέρυσι, όταν μαζί με τον σύζυγό της ταξίδεψε από τη Μελβούρνη στην πατρίδα της, το Μπουρούντι, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της γιαγιάς της. Όντας σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ο σύντροφός της πρότεινε να βγει για λίγο από το δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμεναν, προκειμένου να πάρει λίγο αέρα.

Balenga Kento Kalala, Noela Rukundo.

Τότε, ένας ένοπλος άντρας εμφανίστηκε μπροστά της και σημαδεύοντας την με όπλο στο κεφάλι, την ανάγκασε να τον ακολουθήσει. «Μην ουρλιάξεις..! αν ουρλιάξεις θα σε σκοτώσουν!» είπε, της έδεσε τα μάτια και την μετέφερε σε άγνωστο μέρος, όπου άκουσε κι άλλους άντρες να την ρωτούν «Τι έχεις κάνει στον άντρα σου, για να φτάσει στο σημείο να μας πληρώσει για να σε σκοτώσουμε;».

Της αποκάλυψαν το σχέδιο του Balenga, για να δουν τις αντιδράσεις της. Αρχικά δεν τους πίστεψε αλλά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί του, τον άκουσε να τους δίνει εντολή για τη δολοφονία.

Balenga Kento Kalala

«Ήξερα ότι ήταν βίαιος, αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσε να φτάσει στο σημείο να με σκοτώσει» δήλωσε η Noela, για τον άντρα με τον οποίο μοιραζόταν τα τελευταία 11 χρόνια της ζωής της, στο BBC.

Στο ερώτημα γιατί οι απαγωγείς της δεν εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου, η απάντηση είναι πως γνώριζαν τον αδερφό της κι επειδή, όπως της είπαν, δεν εκτελούν γυναίκες. Της είπαν επίσης, ότι θα κρατήσουν την αμοιβή και θα έλεγαν στο «σύζυγο» ότι η "δουλειά" τελείωσε, όπως είχαν συμφωνήσει. Την ελευθέρωσαν μετά από 2 24ωρα, αφού της έδωσαν όλα τα στοιχεία που ενοχοποιούσαν τον Kalala [τηλεφωνικά μηνύματα μαζί με το τηλέφωνο και την απόδειξη (!?) για την πληρωμή τους].

Κατόπιν, η Noela ζήτησε τη βοήθεια της πρεσβείας της Κένυας προκειμένου να γυρίσει στην Αυστραλία. Κατάφερε να επιστρέψει και να μείνει μακριά από τον σύζυγό της με τη βοήθεια του πάστορα της ενορίας της.

Ο Kalala, εν τω μεταξύ, ειδοποίησε φίλους και συγγενείς ότι η Noela είχε σκοτωθεί σε ένα τραγικό δυστύχημα και πριν καν παραλάβει τη σορό της, είχε τακτοποιήσει τα πάντα, περί της κηδείας

Την ημέρα της... "ταφής της" η Noela κρύφτηκε σε ένα αμάξι έξω από το σπίτι, περιμένοντας να φύγουν όλοι οι γνωστοί που είχαν συγκεντρωθεί. Μόλις είδε το σύζυγό της να βγαίνει, πετάχτηκε μπροστά του, αφήνωντας τον άναυδο!

«Είναι φάντασμα αυτό που βλέπω;» ρώτησε

κι εκείνη απάντησε «Surprise! Είμαι ζωντανή · τα ξέρω όλα!».

Noela Rukundo

Ο Kalala την ικέτευσε για συγγνώμη, ωστόσο, η ολοζώντανη Noela τηλεφώνησε στην αστυνομία. Μετά από ώρες ανακρίσεων ο Balenga παραδέχθηκε την ενοχή του. Στο γιατί ήθελε να σκοτώσει τη γυναίκα του, δήλωσε στις αρχές ότι φοβόταν ότι θα τον εγκατέλειπε για έναν άλλον και θα προσέβαλε... την τιμή του..! Καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκιση.

Ως ζευγάρι στα 11 χρόνια της συμβίωσης τους, ο Kalala και η Noela,
απέκτησαν 8 παιδιά.