Θάνατος Οδηγού Λεωφορείου
από Πτώση Μετεωρίτη, στη Νότια Ινδία

Θάνατος Οδηγού Λεωφορείου από Πτώση Μετεωρίτη, Ινδία



Θάνατο οδηγού λεωφορείου, από πτώση μετεωρίτη, αναφέρουν οι αρχές του κρατιδίου Tamil Nadu της νότιας Ινδίας...






«Ένας μετεωρίτης που έπεσε σε ιδιωτικό κολέγιο μηχανικής, στοίχισε τη ζωή ενός υπάλληλου, οδηγού λεωφορείου» δήλωσε ο επικεφαλής υπουργός του κράτους, Jayalalithaa Jayaram.

Η πρόσκρουση στο έδαφος φέρεται να έλαβε χώρα το Σάββατο, αφήνοντας κρατήρα 1,5 μέτρων και σπάζοντας παράθυρα στη γύρω περιοχή. Ακόμη 3 άτομα τραυματίστηκαν στο περιστατικό.

«Ήταν ένας ήχος που δεν έμοιαζε με τίποτε που έχω ακούσει μέχρι σήμερα. Δεν υπήρχε καμία μυρωδιά, δεν υπήρχε φωτιά · τίποτα!» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του κολεγίου G. Baskar.

Σύμφωνα με αναφορές, σκούρη μπλε πέτρα, παρόμοια με ακατέργαστο διαμάντι, που ζυγίζει περίπου 12 γραμμάρια βρέθηκε στον κρατήρα που δημιούργησε ο μετεωρίτης.

Αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι προκλήθηκε από εκρηκτικά, αλλά δε βρέθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για αυτό. Ομάδα επιστημόνων από το Ινδικό ινστιτούτο αστροφυσικής, ανέλαβε πλέον την ερευνά για το περιστατικό. Εάν επιστημονικά αποδειχθεί πως ο οδηγός σκοτώθηκε από το μετεωρίτη, θα αποτελεί την πρώτη καταγεγραμμένη αιτία θανάτου από πτώση ουράνιου σώματος.