Δίαιτα? Κάψτε 3 Φορές Περισσότερο Λίπος!
Το Μυστικό, Βρίσκεται στο Ντουλάπι σας

Κάψτε Περισσότερο Λίπος - Κύμινο
Προσπαθείτε να χάσετε βάρος; Τότε, πιθανώς ακολουθείτε κάποια δίαιτα και ασκείστε τακτικά. Υπάρχει όμως κι ένα μυστικό - που πιθανότατα βρίσκεται κάπου στο ντουλάπι της κουζίνας σας - το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει πολύ περισσότερο. Σύμφωνα με το prevention.com, αυτό είναι το κύμινο · εκτός του ότι σας βοηθά να κάψετε 3 φορές περισσότερο λίπος, μειώνει με φυσικό τρόπο και το επίπεδο κακής χοληστερόλης.

Έρευνα, στο πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών Shahid Sadoughi του Ιράν, έδειξε ότι το κύμινο όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει το άτομο να κάψει μέχρι και τριπλάσιο ποσοστό λίπους, αλλά μειώνει με φυσικό τρόπο και τη λεγόμενη «κακή» χοληστερόλη -LDL-.

Οι επιστήμονες εξέτασαν περιπτώσεις 88 υπέρβαρων - παχύσαρκων γυναικών που ήταν σε διαδικασία αδυνατίσματος, τις οποίες χώρισαν σε 2 ομάδες. Και οι δύο ομάδες ακολούθησαν ισορροπημένη διατροφή και μείωσαν τις θερμίδες που κατανάλωναν κατά 500, καθημερινά. Τα μέλη της δεύτερης ομάδας, εκτός από αυτό, είχαν επιπλέον οδηγία να καταναλώνουν 3γρ κύμινο ανακατεμένο μέσα σε 140γρ γιαούρτι καθημερινά ενώ η πρώτη ομάδα έτρωγε το γιαούρτι σκέτο.

Μετά από 3 μήνες προσπάθειας για αδυνάτισμα, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν και κύμινο, έχασαν 3 φορές περισσότερο ποσοστό λίπους.

Εκτός αυτού, τα μέλη της δεύτερης ομάδας μείωσαν κατά 23 μονάδες τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους, ενώ οι γυναίκες της πρώτης ομάδας μόλις 5.

Το ίδιο συνέβη και με την κακή χοληστερόλη η οποία μειώθηκε κατά μέσο όρο σχεδόν 10 μονάδες στα μέλη της δεύτερης ομάδας, έναντι μόλις μισής μονάδας στα μέλη της πρώτης.