Βόμβα από Ιταλό Πρωθυπουργό: Απο τα 250 δισ.
της Ευρωπαικής Βοήθειας, τα 220 Πήγαν στις Τράπεζες
της Γερμανίας και της Γαλλίας

Βόμβα από Ιταλό Πρωθυπουργό
Η συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι RaiNews24 ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Massimo D'Alema, έσκασε σαν βόμβα και προκάλεσε μεγάλο πανικό στους «δανειστές μας». Αποκάλυψε καθαρά, πως τα 220 δισ. ευρώ από τα 250 της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες.


Στο βίντεο που ακολουθεί, αναφέρει χαρακτηριστηκά:

«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν τόκοι στις τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, εξηγώντας πως: «Έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με εντελώς διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής δύναμης.»

«Από μία φτωχή χώρα, όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα, όπως η Γερμανία. Μέσω της διαφοράς των επιτοκίων, φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, η πλούσια χώρα πλουσιότερη» δηλώνει ανοιχτά ο Massimo D'Alema.
Massimo D'Alema
«Όταν η φτωχή χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τα χρέη έρχονται οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Έχουμε δώσει στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρό ποσοστό στις ιταλικές.»


Και υπογραμμίζει:

«Στην πραγματικότητα, εμείς πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες. Όχι τις συντάξεις των Ελλήνων! Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια · είναι χρήματα που κάνουν έναν "κύκλο", αλλά οι Έλληνες ούτε καν τα οσφραίνονται.»


video από Αυγερινός Χατζηχρυσός