Ιράκ: Σύλληψη 12χρονου παιδιού - καμικάζι αυτοκτονίας (Video)

Ιράκ: Σύλληψη 12χρονου Παιδιού - Καμικάζι Αυτοκτονίας 1
Όλο και περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούνται ως καμικάζι - αυτοκτονίας
(τα περισσότερα με νοητική υστέρηση, σύμφωνα με τουρκικά μέσα). Οι δυνάμεις ασφαλείας στο Κιρκούκ του Ιράκ έπιασαν παιδί προτού προλάβει να ανατιναχθεί και κατέγραψαν σε βίντεο την προσπάθεια να αφαιρέσουν από πάνω του τα εκρηκτικά.

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας που αιματοκύλησε το γαμήλιο γλέντι στο Γκαζίαντεπ της Τουρκίας ήταν ένα παιδί ηλικίας 13 ετών, συνέλαβαν ένα νεαρό αγόρι λίγα μόνο λεπτά προτού ανατιναχθεί και μάλιστα, κατέγραψαν σε βίντεο την προσπάθεια να αφαιρέσουν από πάνω του τα εκρηκτικά.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, οι ιρακινές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν το 12 ετών παιδί έπειτα από μια έκρηξη που σημειώθηκε σε χώρο συγκέντρωσης σιιτών στο Κιρκούκ, στην οποία τραυματίστηκαν σοβαρά 3 άτομα.

Αστυνομικές πηγές της πόλης, ανέφεραν σε κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι το παιδί επιχείρησε να ανατιναχθεί το βράδυ της Κυριακής στο γραφείο επιθεωρητή των ιρακινών δυνάμεων το οποίο βρισκόταν στην περιοχή που και συνελήφθη.

Ωστόσο, κατάφεραν να πιάσουν το παιδί πριν ανατιναχθεί και να αφαιρέσουν με προσοχή από το κορμί του τη ζώνη με τα εκρηκτικά.