Κλήρωση Ελληνικών Ομάδων στο Europa League

Κλήρωση Ελληνικών Ομάδων στο Europa League

Αν και υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες στη φάση των ομίλων του Europa League, η τύχη συμπεριφέρθηκε μάλλον με συμπάθεια στις 3 ελληνικές ομάδες -ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό- οι οποίες συμμετείχαν σήμερα στην κλήρωση που έγινε  στο  Monte  Carlo.



Σε σχέση με το γκρουπ δυναμικότητας στο οποίο βρέθηκαν, έτυχαν αντιπάλους τουλάχιστον στα μέτρα τους και εφόσον σταθούν «σοβαροί» στο προσεχές μέλλον, σίγουρα θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν το εισιτήριο της πρόκρισης στους nock out αγώνες.

Ο Ολυμπιακός, μετά από την επεισοδιακή πρόκριση επί της Αρούκα, απέφυγε για ακόμα μία κλήρωση κάποιο μεγάλο όνομα, στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΑΠΟΕΛ.

Στο 2ο όμιλο βρίσκεται και η Γιουνγκ Μπόις, που απέκλεισε τη Σαχτάρ αλλά έχει και 9 γκολ παθητικό σύνολο με Γκλάντμπαχ στα προκριματικά του Champions League.

Το καρέ συμπληρώνει η Αστάνα, που αποτελεί το μεγάλο ερώτημα και συνοδεύεται από ένα μακρινό ταξίδι στο Καζακστάν.

Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας βρέθηκε ΠΑΟΚ και από τους ισχυρούς πήρε τη Φιορεντίνα, σε μία... επανάληψη του ζευγαριού στους ομίλους του '14-'15 -ήττα 0-1 στην Τούμπα, ισοπαλία 1-1 στο Αρτέμιο Φράνκι.

Στον 10 όμιλο προστέθηκε μία από τις πιο αδύναμες ομάδες του 3ου γκρουπ δυναμικότητας, η τσεχική Σλόβαν Λίμπερετς, ενώ από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας κληρώθηκε η Καραμπάγκ από το ανερχόμενο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Παναθηναϊκός ήταν επικεφαλής του γκρουπ των ανίσχυρων και περίμενε να μάθει ποιον όμιλο θα συμπλήρωνε. Υπήρχαν ορισμένες ευκαιρίες, υπήρχαν ορισμένες παγίδες και τελικά η μπίλια έκατσε στη μέση. Αντίπαλός του ο Άγιαξ, ο οποίος έδωσε φέτος δείγματα γραφής από τους δύο αγώνες προκριματικών Champions League με ΠΑΟΚ, αποδεικνύοντας ότι παρά την πρόκριση, είναι βατός αντίπαλος.

Από εκεί και πέρα, η Σταντάρ Λιέγης αποτελεί έναν βατό αντίπαλο, ενώ η Θέλτα έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με την περσινή σεζόν, όταν έκανε εκπληκτική πορεία.


 ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE 

Όμιλος A: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φενέρμπαχτσε, Φέγενορντ,  Ζάρια

Όμιλος B: Ολυμπιακός, ΑΠΟΕΛ, Γιούνγκ Μποις, Αστάνα

Όμιλος C: Άντερλεχτ, Σεντ Ετιέν, Μάιντς, Καμπάλα

Όμιλος D: Ζενίτ, Άλκμααρ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντάνταλκ

Όμιλος E: Πίλζεν, Ρόμα, Αούστρια, Άστρα

Όμιλος F:  Αθλέτικ Μπιλμπάο, Γκενκ,  Ράπιντ, Σασουόλο

Όμιλος G: Άγιαξ, Σταντάρ Λιέγης, Θέλτα, Παναθηναϊκός

Όμιλος H: Σαχτάρ, Μπράγκα, Γάνδη, Κόνιασπορ

Όμιλος I: Σάλκε, Ζάλτσμπουργκ, Κράσνονταρ, Νις

Όμιλος J: Φιορεντίνα, ΠΑΟΚ, Λίμπερετς, Καραμπάγκ

Όμιλος K: Ίντερ, Σπάρτα, Σαουθάμπτον, Χαποέλ Μπερ Σεβά

Όμιλος L: Βιγιαρεάλ, Στεάουα, Ζυρίχη, Οσμανλίσπορ



 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ 

1η αγωνιστική: 15 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 29 Σεπτεμβρίου

3η αγωνιστική: 20 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 3 Νοεμβρίου

5η αγωνιστική: 24 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική: 8 Δεκεμβρίου

Πηγη contra.gr