Παλαιό Φάληρο: Ληστεία με την Αποφυλάκιση στην Τσέπη - Νόμο Παρασκευόπουλου Βλέπε (Πάλι) +Video

listeia-palaio-faliro

Αρμένιος και Ρώσος οι 2 συλληφθέντες της ληστείας στο Παλαιό Φάληρο · ο νεκρός ληστής είναι Μολδαβός. Ο 4ος της συμμορίας, που αρχικά κρύφτηκε στη ντουλάπα, παραμένει ασύλληπτος. Είναι σεσημασμένοι για ΠΟΛΛΆ ανάλογα αδικήματα, αλλά αποφυλακίστηκαν (ΚΑΙ αυτοί) με το νόμο Παρασκευόπουλου. Μάλιστα, βρέθηκαν με τα έγγραφα της αποφυλάκισης... στην τσέπη! Στην κατοχή τους, βρέθηκαν επίσης, 3 πιστόλια και 1 περίστροφο.



Η ληστεία, κατέληξε (από πολλές απόψεις) σε τραγωδία, καθώς ο ένας από τους ληστές, έχασε τη ζωή του, πέφτοντας από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας, κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του να κατέβει από τον 8ο όροφο, προκειμένου να ξεφύγει.



Το χρονικό της ληστείας


Όλα ξεκίνησαν στις 10.10 το πρωί στην οδό Μουσών, στο Παλαιό Φάληρο, όταν οι τέσσερις δράστες εισέβαλαν στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου, όπου διαμένουν 2 ηλικιωμένοι και με την απειλή πιστολιού, επιχείρησαν να τους ληστέψουν.


listeia-palaio-faliro 2

Φίμωσαν την ηλικιωμένη γυναίκα και την οικιακή βοηθό, άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι και άρπαξαν ότι πολύτιμο βρήκαν. Όμως, δεν είχαν υπολογίσει τις κάμερες που είχε τοποθετήσει στο σπίτι ο γιος της ηλικιωμένης, που έβλεπε σε realtime τους 4 δράστες να ληστεύουν και να απειλούν τη μητέρα του. Ειδοποιήθηκε αμέσως αστυνομία, που έφτασε πολύ γρήγορα, και απέκλεισε την περιοχή.


listis-palaio-faliro

Προσπαθώντας να διαφύγουν, οι δράστες πήδηξαν από τον 8ο στον 7ο όροφο της πολυκατοικίας και ακολούθησε καταδίωξη μπαλκόνι-μπαλκόνι. Τελικά οι 2 εγκλωβίστηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν, ενώ ο τρίτος στην προσπάθεια του να διαφύγει παραπάτησε, έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε.

Κρυμμένος σε ντουλάπα του διαμερίσματος ήταν επί 14 ώρες ο τέταρτος δράστης, τον οποίο αναζητεί από το πρωί της Δευτέρας η Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί χτένισαν την πολυκατοικία και τη γύρω περιοχή, η Σήμανση πήρε μάλιστα αποτυπώματα από τις πόρτες της ντουλάπας, ωστόσο... ΚΑΝΈΝΑΣ δεν την άνοιξε.


listeia-palaio-faliro 1
 
Περίπου στις 23:00 -αφού τελείωσε η Σήμανση- η ιδιοκτήτρια, η οικιακή βοηθός και ο γιος επέστρεψαν στο σπίτι. Ο τελευταίος, άνοιξε τη ντουλάπα γιατί... κάτι του μύριζε..! και αντίκρισε το ληστή, ο οποίος όπως αποδείχτηκε, είχε αφοδεύσει εκεί.

Ο ληστής τον απείλησε με το όπλο του και τράπηκε σε φυγή, ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν ακόμα "σε άλλη γειτονιά"... Δεν έβγαλε ούτε λεπτό την κουκούλα και έτσι ο γιος δεν είδε το πρόσωπο του.



Χαρακτηριστική η επικινδυνότητα

των ληστών του Παλαιού Φαλήρου


Ο Ρώσος -με το όνομα «Ιγκόρ»- που συνελήφθη, έχει "στο ενεργητικό του" 36 ένοπλες ληστείες δημόσιων οργανισμών, χρηματαποστολών, τραπεζών και επιχειρήσεων.

Πρωτοπαλίκαρο του διαβόητου ληστή χρηματαποστολών «Ρουσλάν»-«Ιορδάνη», τον Ιούλιο του 2011 μαζί με 3 ακόμη συνεργούς, κρατώντας ΠΟΛΕΜΙΚΆ ΚΑΛΆΣΝΙΚΟΦ είχαν εισβάλει σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κερατσίνι, αποσπώντας 150.000€. Συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη.

Χαρακτηριστική της επικινδυνότητας των δραστών,  ήταν η ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Καλλιθέα, το Σεπτέμβρη του 2009, αποσπώντας 12.600€. Κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από ένοπλο φύλακα παρακείμενου καταστήματος της ΔΕΗ και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν (ευτυχώς) από τις σφαίρες, ένας ιδιώτης και η ανήλικη κόρη του.

Ο νεκρός, πλέον, Μολδαβός βρέθηκε πως ενέχεται σε διπλή ανθρωποκτονία, ένοπλες ληστείες και κλοπές. Συγκεκριμένα, στις 10/03/2007 εισέβαλε μαζί με ένα συμπατριώτη του σε κοσμηματοπωλείο στην Καλλίπολη Πειραιά επιχειρώντας ληστεία. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, που οπλοφορούσε νόμιμα, τους πυροβόλησε και τους τραυμάτισε στα πόδια. Εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά και ΤΟΝ ΣΚΌΤΩΣΑΝ. Και δεν περιορίστηκαν εκεί! πυροβόλησαν ΚΑΙ ΣΚΌΤΩΣΑΝ ΚΙ ΈΝΑΝ ΠΟΛΊΤΗ που βρισκόταν σε κοντινό περίπτερο και έσπευσε σε βοήθεια του κοσμηματοπώλη.


Αυτός είναι ο Μολδαβός ληστής που σκοτώθηκεmoldavos-listis-skotothike



Οι ποινές και οι αποφυλακίσεις με το νόμο Παρασκευόπουλου


Ο «Ιγκόρ» καταδικάστηκε σε 17 χρόνια κάθειρξη, ενώ σε πολλά περισσότερα ο Μολδαβός. Ωστόσο, εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές διατάξεις του "ΠΕΡΊΦΗΜΟΥ" νόμου Παρασκευόπουλου, κατάφεραν αμφότεροι να αποφυλακιστούν ΚΑΙ ΠΆΛΙ, για να συνεχίσουν την «καριέρα» τους.

Το υπουργείο «δικαιοσύνης», μετά το συγκεκριμένο περιστατικό -αλλά και το περιστατικό με τη δολοφονία του ►Υδραίου εστιάτορα, ►του κοσμηματοπώλη στη Θεσσαλονίκη, ►της φοιτήτριας στη Γερμανία, ►του Νιγηριανού που έστειλε επανειλημμένα ηλικιωμένους στην εντατική κ.α.-  "μελετά" (λέει) την εξαίρεση από τις «ευεργετικές» διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, όσων έχουν κατηγορηθεί για ανθρωποκτονίες και βιασμούς.



Οι υπόλοιποι «κύριοι», μπορείτε άνετα να κυκλοφορείτε με καλάσνικοφ και περίστροφα, να ξυλοκοπάτε και να αρπάζετε συντάξεις ηλικιωμένων, να ληστεύετε τράπεζες, εταιρίες, σουπερμάρκετ, βενζινάδικα, ►να "εξαφανίζετε" εκατομμύρια από δήμους ..! κι αν σας εκνευρίζει και η/ο σύζυγος... ►τσιμεντώστε την/τον και μην ανησυχείτε..! ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι εδώ!



Μάλιστα, ►πολλοί επιμένουν στην εφαρμογή του και δηλώνουν πως πρόκειται για ένα νόμο που έχει δημιουργηθεί σε "Ευρωπαϊκά πλαίσια"..!.. όπως ο κύριος Πετρόπουλος από την εφημερίδα Αυγή: "ποιος εγγυάται πως αν έκτιαν την ποινή τους κανονικά, και δεν αφήνονταν ελεύθεροι τώρα, αλλά σε 5 ή σε 10 χρόνια, δε θα έκαναν τα ίδια και πάλι;" υποστήριξε ο "φωστήρας"...

Τα συμπεράσματα, δικά σας.