Παρουσίαση Samsung Galaxy S8, S8plus. Ο Βασιλιάς του Android, Έφτασε! (Pics+Video)

public-samsung-galaxy-s8

Samsung Galaxy S8: Το καλύτερο smartphone στον κόσμο, είναι εδώ!

Έτσι χαρακτηρίστηκε το τελευταίο μοντέλο της κορεατικής εταιρίας. Η έκδοση που μόλις σήμερα κυκλοφόρησε, στη χώρα μας, επιβεβαιώνει ότι ο βασιλιάς του Android, για άλλη μια χρονιά, διαθέτει ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο των φορητών τηλεφωνικών συσκευών.


Περιγραφή/Σχολιασμός του Dr.Android

Μετά την αποτυχία του Note 7, η Samsung τα δίνει όλα, καθώς είναι από τις εταιρίες που δεν επιτρέπεται να χάσουν το market share τους. Πέρα από τα εντυπωσιακά του χαρακτηριστικά, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η εκπληκτική οθόνη του και γενικότερα το όλο design του.


Τεχνικά χαρακτηριστικά Samsung Galaxy S8



Επεξεργαστής:

Quad Core Qualcomm Snapdragon 835 @ 2.45GHz
GPU:
Adreno 540
Μνήμη:
4GB/6GB RAM - 64GB/128GB αποθήκευση (microSD)
Οθόνη:
Super AMOLED 5.8" @ 2960 x 1440p (568ppi)
Κάμερα:
Πίσω 12.0MP (f/1.7, Dual-Pixel OIS, LED flash) - Μπροστά 8.0MP (f/1.7)
Συνδεσιμότητα:
4G, WiFi ac, Bluetooth 5.0, GPS (Glonass, Galileo, BDS), NFC, Iris / Fingerprint scanner, USB-C
Μπαταρία
3.000mAh
Διαστάσεις:
148.9 x 68.1 x 8.0mm - 151gr
Λειτουργικό σύστημα:
Android 7.0 Nougat (Grace UI)

Πρώτα από όλα έχουμε τον 8πύρηνο Snapdragon 835 επεξεργαστή, τον κορυφαίο της Qualcomm για φέτος, τον οποίο άρπαξε η Samsung από όλες τις εταιρίες, παραγγέλνοντας την πρώτη παρτίδα για το δικό της μοντέλο. Υπολογίζεται ότι πιάνει τους 180.000 πόντους στο Antutu και έχει δύο εκδόσεις με 4G - 64GB και 6GB - 128GB RAM και αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα.

Για πρώτη φορά μπορούμε όμως να πούμε ότι αξίζει, επιτέλους, να έχεις ένα τηλέφωνο με τόσο δυνατό επεξεργαστή και πολλή RAM, καθώς η Samsung είναι από τις πρώτες μεγάλες εταιρίες που κάνει τη μετάβαση στην περίφημη σύγκλιση του smartphone με τον υπολογιστή.

Αυτό το καταφέρνει με το DeX, μία βάση στην οποία ακουμπάμε το κινητό μας και όλα μεταφέρονται σε μια συνδεδεμένη οθόνη, όπου με ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι μπορούμε να κάνουμε δουλειές που δε γίνονται από το smartphone. Το γραφικό περιβάλλον του DeX μοιάζει πολύ με αυτό του Remix OS.

Αν και δεν είναι κάτι που θα χρησιμοποιήσει ο μέσος Έλληνας, είναι σίγουρα μία επιλογή που έρχεται από το μέλλον και θα βολέψει πολλούς.

Κατασκευαστικά το S8 είναι εξαιρετικό. Διαθέτει Gorilla Glass 5 μπρος και πίσω, είναι αδιάβροχο (IP68), αλλά το πραγματικό του στολίδι είναι η οθόνη. Επιτέλους η LG με το G6 και τώρα η Samsung με το S8 ξύπνησαν, χάρη στο Xiaomi Mi Mix - να τα λέμε αυτά. Χωρίς να αυξήσουν το συνολικό μέγεθος των συσκευών, μεγάλωσαν αρκετά τις οθόνες προσφέροντας πιο ποιοτική διαμόρφωση της επιφάνειας.

Ενδεικτικά να πούμε ότι όλα τα τηλέφωνα μέχρι στιγμής ήταν κοντά στο 70% οθόνης στο μπροστινό μέρος και τώρα το S8 φτάνει αμέσως το 85%. Ειδικά στην περίπτωση της Samsung, το S8 "φοράει" και το δικό της Super AMOLED πάνελ, το οποίο είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά, οπότε μιλάμε για ένα πραγματικό στολίδι.

Το Galaxy S8 λοιπόν έχει οθόνη 5.8" και είναι σαφώς μεγαλύτερο από το iPhone 7 με την οθόνη των 4.7 ιντσών. Προσωπικά θα ήθελα να δω και το αντίστροφο πάντως. Δηλαδή μικρότερες στο χέρι συσκευές με παρόμοιο design που θα μας προσφέρουν μεγαλύτερες οθόνες έως 5 με 5.5 ίντσες, για να τις χειριζόμαστε ευκολότερα.

Η κάμερα του ακολουθεί την ίδια πετυχημένη συνταγή με αυτή του S7. Έχει λοιπόν έναν αισθητήρα στα 12MP με μεγάλο διάφραγμα για να βγάζει καλές φωτογραφίες ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό. Η διαφορά βρίσκεται περισσότερο στα βίντεο, όπου πλέον μπορούμε να κάνουμε εγγραφή με ανάλυση 2160p στα 60fps και με 1080p στα 120fps.

Τέλος, από συνδεσιμότητα μας λείπει μόνο το ραδιόφωνο, καθώς διαθέτει ακόμη και αισθητήρα αναγνώριση της ίριδας. 

Η μπαταρία του, η οποία φορτίζει γρήγορα και ασύρματα, είναι στα 3.000mAh και μάλλον θεωρείται λίγο μικρή για να διαχειριστεί σωστά όλα αυτά που διαθέτει η συσκευή.

Επίσης, είναι η πρώτη συσκευή με Bluetooth 5.0.




Samsung-galaxy-s8-(1)


Samsung-galaxy-s8-(2


Samsung-galaxy-s8-(3)


Samsung-galaxy-s8-(4)


Samsung-galaxy-s8-(6)


Samsung-galaxy-s8-(7)


Samsung-galaxy-s8-(8)


Samsung-galaxy-s8-(9)



Samsung-galaxy-s8-(10)



Samsung-galaxy-s8-(11)



Samsung-galaxy-s8-(12)


Samsung-galaxy-s8-(13)


Samsung-galaxy-s8-(14)



Απόκτησε το από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα καταστήματα ειδών κινητής τηλεφωνίας

με 829€  (S8)  ή  929€ (S8+)


36 Άτοκες Δόσεις + Δωρεάν Μεταφορικά και αντικαταβολή


24 ή 36 Άτοκες Δόσεις + Δωρεάν Μεταφορικά και αντικαταβολή

(Για μεταφορά στη σελίδα, κάνετε κλικ στο λογότυπο)

 Δημοσιεύσεις - Προσφορές στο πεδίο αναρτήσεων, ενδεχομένως, ισχύουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα