Ιστορική Πρόκριση της Ελλάδας στα Ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ Γυναικών (+Video)

Τα Κορίτσια της Εθνικής μας «Πάτησαν» την Τούρκικη Ομάδα με 84-55

Με άψογη, απ' όλες τις πλευρές, εμφάνιση, η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ γυναικών διέλυσε την Τουρκία και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

mpasket-gynaikon-prokrisi-ellada-tourkia(2)

Η ομάδα έγραψε ιστορία στην Πράγα (όπου πήγε χωρίς να το πάρουν χαμπάρι πολλοί), καθώς διέσυρε με 84-55 την μεγάλη της αντίπαλο, Τουρκία, που θεωρούνταν «φαβορί».


Το 3-0 στο ξεκίνημα, με το τρίποντο της Καλτσίδου, έγινε 3-11 με την Τουρκία να φτάνει στο 6-15 και την Ελλάδα να αδυνατεί να σκοράρει εντός πεδιάς. Το πρώτο καλάθι ήρθε στο ένατο λεπτό από την Σπανού που μείωσε σε 8-15. Η Τουρκία ξέφυγε με 12-22, στο 12’ αλλά όσοι πίστεψαν ότι το ελληνικό όνειρο ήταν απατηλό, αποδείχθηκαν γελασμένοι…


mpasket-gynaikon-prokrisi-ellada-tourkia (6)

Η είσοδος της Λύμουρα και η αλλαγή της άμυνας σε ζώνη, έφερε ηρεμία στην ομάδα, η επίθεση μας πήρε μπρος και εμφανίστηκε στο γήπεδο το άλλο της πρόσωπο. Η Τουρκία ξέφυγε και πάλι με 22-27, στα μισά της 2ης περιόδου, αλλά αυτό ήταν το τελευταίο προβάδισμα της, καθώς από μετά το 28-28 οι Τουρκάλες απλά έβλεπαν την Ελληνική ομάδα να ευστοχεί με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, αδυνατώντας να κάνουν κάτι για να την σταματήσουν.

Το ημίχρονο έκλεισε με 36-30 · ξεφύγαμε με 41-30 στις αρχές της 3ης περιόδου κι από 'κει κι ύστερα η νίκη άρχισε να παίρνει διαστάσεις θριάμβου, αφού η 3η περίοδος έκλεισε με 57-39!

Παρά του ότι όλοι περίμεναν ότι στην τελευταία περίοδο η Τουρκία θα έκανε την ύστατη προσπάθεια για την ανατροπή, η Καλτσίδου «τους έκοψε τα φτερά» όταν στο 33’ εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους, με τρίποντο.


mpasket-gynaikon-prokrisi-ellada-tourkia (5)

Με 2 τρίποντα (2/2) της Σταμολάμπρου φτάσαμε στο +29 και το τελικό σκορ 84-55, υπέρ της Εθνικής μας ομάδας.


Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμίδα, στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αγώνα μεταξύ Σλοβακίας - Γαλλίας.


mpasket-gynaikon-prokrisi-ellada-tourkia (3)


Στο βίντεο, που έχει μία διάθεση χιούμορ, φαίνεται ξεκάθαρα ο ενθουσιασμός, το πάθος και η υπερηφάνεια των ελληνίδων, που δυστυχώς, λείπει από πολλούς άλλους τομείς της σημερινής μας ζωής. "Κάποιοι" το φρόντισαν -και συνεχίζουν να το φροντίζουν- επιμελώς...