Σαξώνης: Ελεύθερος Ο Ταμίας-Καταχραστής του Δήμου Θεσσαλονίκης


Αποφυλακίστηκε Αφού Εξέτισε το 1/3 της Ποινής που του Είχε Επιβληθεί, 

ο Πρώην Ταμίας

eleftheros-saxonis
Ελεύθερος είναι πλέον ο πρώην ταμίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος μαζί με τον πρώην δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και πρώην γ.γ. Μιχάλη Λεμούσια, είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις για την υπεξαίρεση των 17.900.000€ από τα ταμεία του δήμου.


Ο λόγος αποφυλάκισης του «κυρίου» Παναγιώτη Σαξώνη είναι ότι εξέτισε το 1/3 της 20ετούς ποινής που του είχε επιβληθεί. Σήμερα, πλέον, βρίσκεται σε καθεστώς ελευθερίας με υπ’ όρον απόλυση, αφού πήρε το αποφυλακιστήριο από τις φυλακές Μαλανδρίνου οπού κρατείτο.


Τον Ιουλίου του '14 το 5μελές εφετείο Θεσσαλονίκης είχε επιβάλει στο Σαξώνη συνολική ποινή κάθειρξης 20,5 ετών, καθώς τον έκρινε ομόφωνα ένοχο με ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου, για τις πράξεις της υπεξαίρεσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της πλαστογραφίας.
lemousias

O πρώην ταμίας του δήμου, ήταν ο μόνος εκ των κατηγορουμένων που ομολόγησε τις πράξεις του, τονίζοντας ότι ενεργούσε κατ’ εντολήν του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, ενώ πρόσθεσε στη λίστα και τον τέως δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, οι οποίοι καταδικάστηκαν μαζί του, μπήκαν στη φυλακή αλλά στη συνέχεια αποφυλακίστηκαν · ο πρώτος έχοντας εκτίσει τα 2/5 της ποινής κι ο δεύτερος ως... "ανάπηρος".

Ο κατ' ομολογία μεγαλοκαταχραστής δημοσίου χρήματος, έχει παραπεμφθεί σε νέα δίκη για πλαστογραφία, πράξη που συνδέεται με την υπεξαίρεση και αφορά δύο πλαστά διπλότυπα είσπραξης που κατατέθηκαν στην Θ’ Δ.Ο.Υ. Θεσ/νίκης με ημερομηνίες του Ιουλίου και Αυγούστου του '04.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στα δύο παραστατικά, τα οποία αποκαλύφθηκαν μετά τη δίκη για υπεξαίρεση, εμφανίζονται να έχουν πληρωθεί εισφορές συνολικού ύψους 780.307€ υπέρ του ταμείου σύνταξης των υπαλλήλων του δήμου, αλλά στην πραγματικότητα το ποσό αυτό φαίνεται να υπ εξαιρέθηκε χωρίς να έχει κατατεθεί στα ταμεία.

Στο εδώλιο του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει μαζί του και ο Λεμούσιας για συνέργεια στην πλαστογραφία.