Κατρακύλισαν Χρηματοδέματα Όταν ο Αρχηγός Άνοιξε το Ντουλάπι (Video)

kostas-mpeis-papandreou-1
Η «εξομολόγηση» του πρώην έμπιστου του Ανδρέα Παπανδρέου,  Κώστα Μπέη, σε παλαιότερη εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Περιγράφει τις ΒΡΟΜΙΈΣ αρχηγών των «Μεγάλων» πολιτικών μας κομμάτων, που ο ίδιος βίωσε όσο συμμετείχε στην πολιτική.


"Τα ΤΟΎΒΛΑ τα ΤΟΎΒΛΑ! κατρακύλησαν τα τούβλα" φώναζε χαχανίζοντας ο αρχηγός, αναφέρει και καταλήγει: "Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε την πραγματικότητα και να τη συνομολογήσουμε".


Ποιος είναι ο Κώστας Μπέης


Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου 1933. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, του οποίου έγινε και διδάκτωρ το 1966 και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μόναχο.

Το 1969 εξελέγη ομοφώνως υφηγητής στην έδρα της πολιτικής δικονομίας στη Νομική Σχολή Αθηνών, το 1976 έκτακτος καθηγητής και το 1982 τακτικός καθηγητής. Αποχώρησε από το πανεπιστήμιο το 2000, οπότε και έλαβε τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή.

Το 1996 αναγορεύθηκε αριστούχος διδάκτορας της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2010 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας της Φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Είναι ιδρυτής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών, στο οποίο υπήρξε διευθυντής την περίοδο 1984 - 1990, ιδρυτής της μηνιαίας επιθεώρησης Δικονομικού δικαίου "Δίκη", επίτιμος πρόεδρος του Ινστιτούτου Συγκριτικού Δικαίου στο Τόκιο καθώς και ιδρυτής του Κέντρου Δικανικών Μελετών.

Το 2005 χειροτονήθηκε ιερέας από τον μητροπολίτη Νικοπόλεως Μελέτιο, ενώ μετακόμισε στην Πρέβεζα. Μετά τον θάνατο του μητροπολίτη Μελετίου επέστρεψε και πάλι στην Αθήνα.

Στην κυβέρνηση Σημίτη (1996) χρημάτισε υπηρεσιακός υπουργός δημοσίας τάξεως. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΡΤ, γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας, γενικός γραμματέας της προεδρίας της Δημοκρατίας, γενικός γραμματέας της Βουλής καθώς και μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο "Ιπεκτσί". Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, νομικού, φιλοσοφικού και θρησκευτικού περιεχομένου και αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες και περιοδικά.

Είναι παντρεμένος με τη συμβολαιογράφο Μαρία Liermann και είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.                                                                                πηγή el.wikipedia