Προκλητικές Δηλώσεις Δικαστικού Επιμελητή Μετά από Κατάσχεση (Video)

προκλητικες-δηλωσεις-δικαστικου-επιμελητη-1

Ρέθυμνο: Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα είναι βαρύς για κάθε άπλυτο, βρωμιάρη, ξεδοντιάρη από αυτό το πλήθος, δήλωσε μεταξύ άλλων ο δικαστικός  επιμελητής.

Προκαλεί το κοινό αίσθημα με τις δηλώσεις του ο δικαστικός επιμελητής Γιάννης Παναγόπουλος, μετά από κατάσχεση τοπικής επιχείρησης που με χαρά (απ' ότι φαίνεται) πραγματοποίησε στο Ρέθυμνο, για λογαριασμό αμερικάνικου «επενδυτικού» fund.

Φρόντισε να στείλει "μήνυμα" στους Κρητικούς, δηλώνοντας εκτός των άλλων ότι με χαρά θα επισκεπτόταν ξανά το Ρέθυμνο για να πραγματοποιήσει κάποια κατάσχεση.

Με προκλητικό ύφος μίλησε για θρίαμβο της δικαιοσύνης έναντι ενός δύστροπου κακοπληρωτή, ενώ ευχαρίστησε προσωπικά τον αρχηγό της Αστυνομίας και τους πολίτες που δε συμπαραστάθηκαν στον επιχειρηματία, λίγο πριν την αναχώρηση του από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Από έναν άπλυτο, βρωμιάρη, ξεδοντιάρη από αυτό το πλήθος δεν θα ανεχτώ ούτε κουβέντα και ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα είναι βαρύς, είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, χαρακτήρισε ως απόστημα το Σύλλογο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, ο οποίος οργανώνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κι έχει σώσει αρκετές περιπτώσεις κατασχέσεων.

Η κατάσχεση επιχείρησης ενδυμάτων που πραγματοποίησε ο Παναγόπουλος εξ ονόματος του αμερικανικού «επενδυτικού» fund Sankaty Advisors στο Ρέθυμνο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και πολιτών που προσπάθησαν να την αποτρέψουν. 

Αγανακτισμένος πολίτης επιτέθηκε στον ίδιο χτυπώντας τον στο πρόσωπο, το πρωί του Σαββάτου και συνελήφθη αργότερα ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, ο οφειλέτης φέρεται να έχει ζητήσει επανειλημμένα κάποια ευνοϊκή ρύθμιση του δανείου του, όμως η Sankaty Advisors είχε τεράστιες-παράλογες απαιτήσεις από αυτόν.  Από το δάνειο των περίπου 2.000.000€ ο συγκεκριμένος οφειλέτης έχει αποπληρώσει περίπου 700.000€, πληρώνοντας στην τράπεζα (μέσω leasing) 15.000€ μηνιαίο ενοίκιο. Η «επενδυτική» εταιρία που αγόρασε το κόκκινο δάνειο του, ζητά την άμεση καταβολή 300.000€ και 17.000€ μηνιαίο ενοίκιο.



Να θυμηθούμε πως η πώληση των κόκκινων (και όχι μόνο) δανείων σε ξένα funds χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς τη δυνατότητα αποπληρωμής από το δανειολήπτη με ευνοϊκούς (για τον ίδιο αλλά και για την τράπεζα) όρους, είναι ξεκάθαρα απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.


Η απάντηση Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην ερώτηση της δικηγόρου Αριάδνης Νούκα.


«Σε απάντηση του ερωτήματος σας σχετικά με το αν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν επιβάλλει στις ελληνικές αρχές ως προαπαιτούμενο, τη μη νομοθέτηση του δικαιώματος του οφειλέτη και του εγγυητή να συμμετάσχουν στη διαδικασία που συνδέεται με την αγορά και πώληση του δανείου τους και του δικαιώματος να παρουσιάσουν προσφορά και από μέρους των ίδιων, σας ενημερώνω ότι δεν ισχύει καμία τέτοια περίπτωση.

Οι ελληνικές αρχές είχαν την πρωτοβουλία της σύνταξης, τόσο της αρχικής όσο και της αναθεωρημένης έκδοσης του νόμου 4354/2015 και στο έργο τους αυτό δεν αντιμετώπισαν κανένα εκ προοιμίου περιορισμό όπως αυτόν που αναφέρετε στο ερώτημα σας και πράγματι ούτε συζητήθηκε κάτι τέτοιο σε κανένα στάδιο της νομοθετικής διαδικασίας».

Επίσης, να σημειωθεί πως τα λεγόμενα ξένα "επενδυτικά" funds, «αγοράζουν» τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών στο 1-1,5% της αξίας τους, με χαμηλότοκα δάνεια που παίρνουν από... την Τράπεζα της Ελλάδας.

Κι αναρωτιέται κανείς: Γιατί δε δίνεται η δυνατότητα, πρωτίστως στο δανειολήπτη, να αποπληρώσει το δάνειο του με τους ίδιους όρους? Γιατί χαρίζεται, ουσιαστικά, η δυνατότητα στα ΚΟΡΆΚΙΑ να «αρπάξουν» ότι έχει απομείνει (αν έχει απομείνει κάτι) από την περιουσία του Έλληνα πολίτη? Και επιτέλους! γιατί -άραγε- όλα αυτά εφαρμόζονται με την πρωτοβουλία της «ελληνικής μας κυβέρνησης»?