Σχέδιο Δολοφονίας Καραμανλή - Υπόδικοι Πρώην Βουλευτής και Πράκτορας της CIA

schedio-pithia-dolofonia-karamanliΝέες εξελίξεις προκύπτουν για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, γνωστό ως Σχέδιο Πυθία. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών παραπέμπεται σε δίκη πράκτορας της CIA, που κατηγορείται ότι οργάνωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού και ο  πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου- Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορείται ότι υπέκλεπτε έγγραφα μείζονος εθνικής ασφάλειας.


Σύμφωνα με βούλευμα που παρουσιάζει η εφημερίδα Δημοκρατία, ο William B. παραπέμπεται σε δίκη με βαρύτατες κατηγορίες κατασκοπίας και παραβίασης μυστικών της Ελληνικής Πολιτείας.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο  πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορείται πως υπέκλεπτε έγγραφα μείζονος εθνικής σημασίας και ασφάλειας, ενώ κατηγορούνται και μέλη της Ε.Υ.Π. που του προμήθευαν υλικό.

Μιχάλης-Καρχιμάκης

Το βούλευμα, θέτοντας στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας για τους άγνωστους δράστες που συνέπραξαν με τον πράκτορα, φωτογραφίζει πως πίσω από τα όσα συνέβησαν στον Κώστα Καραμανλή, είναι η CIA.


Πιέσεις λόγω ανάπτυξης σχέσεων με τη Ρωσία

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή μπήκε σε εφαρμογή ως προσπάθεια άσκησης πίεσης και εξαναγκασμού της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας.

Το πόρισμα, δίνοντας έμφαση στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή με μνεία στις συμφωνίες για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό South stream, αναφέρει:
Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία, που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών.


Τα έγγραφα των Wikileaks

Σύμφωνα με έγγραφα τα οποία θεωρούνται αυθεντικά και δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα Wikileaks, η προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία προκάλεσε ενέργειες από τις Η.Π.Α. ώστε να ανατραπούν οι εν λόγω συμφωνίες για τους ρωσικούς αγωγούς.

Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Β.Ρ. (σ.σ. αναφέρεται το όνομα γνωστού επιχειρηματία) ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των Η.Π.Α. τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση.

Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ.

Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία, αναφέρεται στο πόρισμα.

Επιπλέον, στο Σχέδιο Πυθία φέρονται να εμπλέκονται και υπάλληλοι της Ε.Υ.Π. που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία και τα παρ έδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα.


Τον παρακολουθούσαν 20 άτομα

Ομάδα περίπου 20 ατόμων φαίνεται πως δεν άφηνε από τα μάτια της τον Κώστα Καραμανλή. Συγκεκριμένα αυτοκίνητα ακολουθούσαν αυτό του πρώην πρωθυπουργού οπουδήποτε κι αν πήγαινε.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, εντοπίστηκε το 1 από τα 3 οχήματα παρακολούθησης και διαπιστώθηκε ότι κυκλοφορούσε με πλαστές ελληνικές πινακίδες.

Τον Ιούνιο του 2008 διαπιστώθηκε ότι τα 3 αυτά οχήματα συναντήθηκαν στην περιοχή του Χολαργού. Στα οχήματα επέβαιναν 7 άνδρες και 2 γυναίκες και στην συνάντηση τους συμμετείχαν 2 ακόμη άγνωστα άτομα, τα οποία εικάζεται πως είναι Βρετανοί.

Από τηλεφωνική υποκλοπή διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν ελληνικά, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων πραγματοποιείτο μέσω κινητών.


Εμπλοκή στη Νέα Μάκρη

Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς αλλά κυμαίνεται μεταξύ του πενθημέρου 20 - 25 Απριλίου του 2008 στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φαναριών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ, κατά τις απογευματινές ώρες έλαβε χώρα ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής, διάρκειας 30 δευτερολέπτων.

Η εμπλοκή έλαβε χώρα μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB (ομάδα που προσπαθούσε να προστατεύσει τον Καραμανλή) και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης.

Τα άτομα του κλιμακίου της ομάδας εργασίας ήταν 4 ενώ τα άτομα του άλλου χώρου ήταν 2 άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής.

Μέσα στο όχημα βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά τη μετακίνηση του πρώην πρωθυπουργού από την κατοικία του στο γραφείο του, τα οχήματα που τον συνόδευαν, οι μηχανές ασφαλείας και:

Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης
των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης

- Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης

- Εκρηκτική ύλη C-4, αυτόματα πυροβόλα όπλα Kalashnikov και Tokarev

- Υλικά καμουφλάζ και μακιγιάζ (μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες
που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό) καθώς και γυναικεία ρούχα

- Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ.
υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας

- Τηλεχειριστήριο

- Τρόφιμα (ξηρά τροφή - σοκολάτες)

- Αντίσκηνα.
 πηγή: newsit.gr