Καταγγελίες - Βόμβα από Αλεβιζόπουλο: Πλυντήριο Εκβιαστών η Βουλή

Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 8,5% των μετοχών της Fraport


19/10/2017 - Σοβαρές καταγγελίες για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στην εταιρία Fraport από τον Βασίλη Αλεβιζόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1, είπε πως μέχρι στιγμής το νομικό συμβούλιο του κράτους δεν έχει λάβει γνώση για την επίμαχη σύμβαση που έχουν υπογράψει τα υπουργεία Άμυνας, Οικονομικών και Μεταφορών, ότι επίσημα δεν έχει γίνει ακόμα η παράδοση των 14 αεροδρομίων  και  πως  οι  υπουργοί  επέβαλαν  στους  αερολιμενάρχες  να  τα  παραδώσουν.

Την ίδια ώρα κατήγγειλε πως έγινε πλιάτσικο στις αποθήκες των αεροδρομίων, δεν κατέστη δυνατόν να γίνει καταγραφή των υλικών και ότι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μπουν στη φυλακή.

Διερωτήθηκε γιατί (άραγε) ο εισαγγελέας μαύρου χρήματος δεν έλεγξε ποτέ την οικονομική κατάσταση της Fraport, που αντιμετωπίζει μεγάλη στενότητα ρευστότητας και επιβεβαίωσε πως έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία γιατί κρατά το φάκελο ενώ θα έπρεπε να είχε αποσταλεί στον Άρειο Πάγο και στη συνέχεια στη Βουλή.

Ο Αλεβιζόπουλος ανέφερε επίσης πως οι συνομιλίες του παρακολουθούνται από την Ε.Υ.Π. και ζήτησε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη να απαντήσουν για ποιο λόγο έχει ενεργοποιηθεί χωρίς λόγο η φραγή κλήσεων του τηλεφώνου του.

Αποκάλυψε πως σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 8,5% των μετοχών της Fraport, ενώ είπε πως για να υπογραφεί το 3ο μνημόνιο, είχε τεθεί ο όρος για την πώληση των 14 αεροδρομίων.

Τέλος, είπε πως η σύμβαση δεν είναι διόλου επενδυτική και κατασχέθηκε από το γερμανικό καθεστώς ενώ χαρακτήρισε πλυντήριο εκβιαστών  τη Βουλή.