Η Μητέρα της Μυρτώς Κατέθεσε Αγωγή Κατά του Ελληνικού Κράτους (Audio Video)

η μητερα της μυρτως κατεθεσε αγωγη κατα του ελληνικου κρατους
Η Μαρία Κοτρώτσου, η μητέρα της άτυχης Μυρτώς, κατέθεσε αγωγή εναντίον του ελληνικού κράτους, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο radio1d.gr. στην εκπομπή του Ανδρέα Σταματόπουλου. Πέντε και πλέον χρόνια μετά την επίθεση που δέχθηκε η 15χρονη τότε Μυρτώ στην Πάρο, από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην τραγική αυτή υπόθεση.

Η κυρία Κοτρώτσου δήλωσε πως το ελληνικό κράτος σήμερα δε φροντίζει την άτυχη Μυρτώ, δεν αναλαμβάνει καν την αποκατάσταση της υγείας και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιληφθεί της μεταφοράς της Μυρτώς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τόνισε ότι το παιδί κάνει καθημερινές θεραπείες και λαμβάνει φάρμακα προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή και πως το επίδομα των €730 το μήνα στη Μυρτώ, δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας που απαιτείται.

Η μητέρα της Μυρτώς είπε ότι κινήθηκε δικαστικά κατά του ελληνικού δημοσίου και θα φτάσει  μέχρι τέλους το δικαστικό αγώνα, όσα χρόνια κι αν χρειαστούν.

Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους, υπογράμμισε και αποκάλυψε πως αρμόδιοι της «εξήγησαν» ότι αν ο δράστης ήταν Έλληνας θα ήταν διαφορετική η κατάσταση · επειδή όμως ο θύτης είναι Πακιστανός και δεν υπάρχει καμία διμερή σύμβαση μεταξύ των χωρών, το κράτος δε μπορεί να αναλάβει τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς.

Η κυρία Μαρία Κοτρώτσου εξήγησε πως, καθώς το κράτος αδιαφορεί πλήρως, η Μυρτώ επιβιώνει λόγω της συνεισφοράς ιδιωτών.

Για όσους θέλουν κι έχουν δυνατότητα να βοηθήσουν τη Μυρτώ ο λογαριασμός είναι

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ 150/0276 2274