Rooftopper Κατέγραψε την Πτώση του από Ουρανοξύστη (Video)

chinese daredevil rooftopper plunges
Ο γνωστός κινέζος  daredevil rooftopper, Wu Yongning, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ενός επικίνδυνου ακροβατικού στην κορυφή ουρανοξύστη. Μάλιστα, βιντεοσκόπησε τη θανατηφόρα πτώση του από τον 62ο όροφο του κτιρίου.
               

Ο Yongning Αυτοαποκαλούνταν ως ο Πρώτος Rooftopper της Κίνας


Ο 26χρονος είχε χιλιάδες followers στο Weibo (μέσο κοινωνικής δικτύωσης), όπου ανέβαζε βίντεο στα οποία σκαρφάλωνε σε ψηλά κτίρια και κατασκευές χωρίς να χρησιμοποιεί εξοπλισμό προστασίας. Οι ανησυχίες των θαυμαστών του, άρχισαν από το Νοέμβριο, όταν ο Yongning σταμάτησε τις αναρτήσεις. Ωστόσο, ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε ένα μήνα αργότερα, από τη σύντροφό του.     

Ο Yongning έχασε τη ζωή του στην πόλη Changsha της κεντρικής Κίνας, στις 8 Νοεμβρίου, ενώ συμμετείχε σε δοκιμασία με χρηματικό έπαθλο. Δεν είναι σαφές τι ακριβώς προέβλεπε ο διαγωνισμός ή ποιος το διοργάνωσε αλλά σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, το βραβείο ήταν 100.000 γουάν (περίπου €12.800).

chinese daredevil rooftopper plunges -2

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της South China Morning Post, ο 26χρονος Rooftopper σχεδίαζε να κάνει πρόταση γάμου στη σύντροφό του την επόμενη μέρα μετά τη δοκιμασία. Χρειαζόταν χρήματα για τον γάμο και για ιατρική περίθαλψη της άρρωστης μητέρας του.

Στα βίντεο που κοινοποιούσε, ο Yongning προειδοποιούσε τους θεατές να μη μιμούνται τα επικύνδυνα επιχειρήματά του, καθώς ο ίδιος είχε εκπαιδευτεί σε αυτές και σε πολεμικές τέχνες. Στο παρελθόν είχε λάβει μέρος σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, όμως τα social media ήταν που τον έκαναν γνωστό κι από αυτά κέρδιζε τα περισσότερα χρήματα.

chinese daredevil rooftopper plunges -3

Το λεγόμενο Rooftopping (αναρρίχηση σε πολύ ψηλά κτίρια) έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, χάρη στα social media και τις φορητές κάμερες. Παρά τις ανησυχίες για την επικινδυνότητα του, οι Rooftoppers επιμένουν ότι η χρήση εξοπλισμού και η λήψη μέτρων ασφαλείας υπονομεύει την «εμπειρία».

Δυστυχώς, όμως, τέτοιες «εμπειρίες» μία (και μόνο) φορά είναι δυσάρεστες.