Κινέζικο Πλοίο που «Κατασκευάζει» Νησιά Αγόρασε ο Ερντογάν (+Video)

kineziko-ploio-pou-kataskevazei-nisia
Η Κίνα αποκάλυψε ένα νέο πλοίο - βυθοκόρο, ικανό να «κατασκευάζει»... νησιά όπως αυτά που το Πεκίνο έχει ήδη δημιουργήσει στην αμφισβητούμενη θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κίνας, αναφέρει το BBC σε δημοσίευμα του.
               
Η Κινεζική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί για τη δημιουργία τεχνητών νησιών στη θάλασσα Νότιας Κίνας. Θέλοντας να ενισχύσει τις αξιώσεις της σε αμφισβητούμενα ύδατα, τα οποία διεκδικούν επίσης το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία, η Ταϊβάν και το Μπρουνέι, "φτιάχνει" βραχονησίδες.

notia-thalassa-tis-kinas

Το πλοίο με την ονομασία Τιαν Κουν Χάο περιγράφεται ως «κατασκευαστής μαγικών νησιών» από το ινστιτούτο που το σχεδίασε, και τα αποκαλυπτήρια του έγιναν εν όψει της επίσκεψης του Ντόναλτ Τραμπ στην Ασία.

Το όνομα του προέρχεται από την κινεζική μυθολογία · ήταν ένα μυθικό τεράστιο ψάρι που μπορούσε να μεταμορφωθεί σε πουλί. Έχει μήκος 140μ. κάτι που το καθιστά το μεγαλύτερο πλοίο του είδους του στην Κίνα και (σύμφωνα με τους σχεδιαστές του) στην Ασία. Φαίνεται πολύ ισχυρότερο από τις βυθοκόρους που είχε μέχρι τώρα η Κίνα · είναι ικανό να σκάβει 6.000 κυβικά μέτρα την ώρα, 35 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Μπορεί να σκάψει σε άμμο, λάσπη και κοράλλια. Συλλέγει το υλικό αποροφώντας το και το αποστέλλει σε απόσταση έως και 15χλμ. «ανακτώντας» στεριά. Παρόμοια -κατά πολύ μικρότερα- σκάφη, χρησιμοποιήθηκαν στα τέλη του 2013 για τη δημιουργία των "μυστικών" νησιών στη θάλασσα Νότιας Κίνας.

kineziko-ploio-pou-kataskevazei-nisia-1

Λέγεται πως οι πολυμήχανοι Κινέζοι «χτίζουν» μικρά νησιά στην περιοχή στα οποία αναπτύσσουν μικρή-μηδαμινή οικονομική δραστηριότητα προσβλέποντας στη διεκδίκιση, της υφαλοκρηπίδας αυτών. Ο λόγος, φυσικά, δεν είναι η εδαφική επέκταση της χώρας αλλά οι ΤΕΡΆΣΤΙΕΣ ποσότητες πετρελαίου (~11δισ βαρέλια) και φυσικού αερίου (~190τρισ κυβικά μέτρα) που "κρύβονται" στο βυθό της θάλασσας.

Η ενεργειακή αυτονόμηση της ήδη πανίσχυρης Κίνας θα την καταστούσε άμεσα ως την Νέα Παγκόσμια Υπέρ-Δύναμη, κάτι που τουλάχιστον "ενοχλεί" και σίγουρα δεν είναι διατεθειμένες να επιτρέψουν, οι σημερινές μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.

ερντογαν

«Κακές γλώσσες» (αυτές που φωνασκούσαν πριν +20 χρόνια πως η χώρα μας "κολυμπά" στο πετρέλαιο) αναφέρουν πως "ο καλός μας γείτονας", Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει σκοπό να ακολουθήσει την ίδια ακριβώς τακτική κι έχει ήδη παραγγείλει το νέο πλοίο - βυθοκόρο.

Στην Ελλάδα, φυσικά, δεν υπάρχει ανάγκη για έναν τέτοιο «κατασκευαστή». Υπάρχουν (ακόμη τουλάχιστον) πολλά νησιά και βραχονησίδες που "κρύβουν" κάτω τους θησαυρούς, στην Ελληνική επικράτεια. Μόνο που ΚΑΜΊΑ, απ' όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, δεν φρόντισε ΠΟΤΈ να αναπτύξει, σε ΚΑΝΈΝΑ απ' αυτά, κάποια οικονομική δραστηριότητα.

ΕΎΓΕ "ΜΑΣ" γι' ακόμα μία φορά!