Τι Εννοεί «ο Ποιητής» Σύντροφε?

κκε
Σε ►άρθρο του Σάββατου 4 Μάρτίου 2017, ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρεται στο ενδεχόμενο μιας «ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο» και τη στάση των κομμουνιστών σε μια τέτοια περίπτωση:


20ο ΣΥΝΈΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΌΣ ΔΙΆΛΟΓΟΣ
Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
Το Κόμμα στο 19ο Συνέδριο συμπεριέλαβε εύστοχα στο Πρόγραμμα το ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και τη στάση των κομμουνιστών σε μια τέτοια περίπτωση: «Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας».


(Η θέση αυτή, του Κόμματος, περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΚΚΕ και στο πεδίο

Η λενινιστική αυτή θέση έρχεται στο προσκήνιο, καθώς αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα. Όπως αναφέρουν οι Θέσεις της ΚΕ «η όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα πυροδότησης της άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας. Οι περιοχές του Αιγαίου και της Θράκης αποτελούν πιθανά πεδία πολεμικής σύγκρουσης ..»


Ο αρθρογράφος συνεχίζει, ώστε η θέση αυτή να γίνει κατανοητή

Η θέση αυτή, νομίζω ότι δεν έχει κατανοηθεί πλήρως. Σε συζητήσεις με φίλους του Κόμματος, ή και μέσα στα όργανα, όταν αναφερόμαστε στη στάση που πρέπει να κρατήσει το Κόμμα, αρκούμαστε στη φράση «να πρωτοστατήσει για αυτοτελή οργάνωση του κινήματος, να μην μπει η πάλη του κάτω από ξένη σημαία». Γνώμη μου είναι πως αυτή η φράση είναι που θέλει ανάλυση για να κατακτηθεί η σημασία της και η ανάδειξή της να γίνεται ενιαία από όλο το δυναμικό μας...κ.λπ.



Και απαντάει ότι... "δεν μπορείς να απαντήσεις τι θα κάνεις εκείνη τη στιγμή":

Κάποιοι σύντροφοι και οπαδοί ρωτάνε με μια ανησυχία λόγω των εξελίξεων: «Τι σχέδιο έχει το Κόμμα σε περίπτωση τουρκικής εισβολής, πώς θα αντιδράσουμε;» Ζητούν συγκεκριμένη απάντηση, πρακτικά βήματα, για το πώς θα κινηθούμε. Θεωρώ ότι δεν μπορείς να απαντήσεις τι θα κάνεις εκείνη τη στιγμή, χωρίς να αναλυθεί τι είδους δράση και παρέμβαση πρέπει να έχουν οι κομμουνιστές στο σήμερα...

Γιατί γίνονται οι πόλεμοι στο καπιταλιστικό σύστημα;... κ.λπ.


«Ξεκάθαρες», για άλλη μια φορά, η θέσεις σας συντρόφια..! Αν μπουκάρει ο Τουρκαλάς εσείς να κάτσετε να αναλύσετε αν είχαν, τι είδους δράση και ποια παρέμβαση θα 'πρεπε να είχαν οι κομμουνιστές μέχρι τότε...

...Κι ας μας το κάνει λιανά κάποιος που κατέχει το θέμα · τι ακριβώς εννοεί  το
"να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα"?

               

Η Στάση των Κομμουνιστών σε Περίπτωση Πολέμου με την Τουρκία