Τούρκο Αποκάλεσε το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά ο Κασιδιάρης

Τούρκο-Αποκάλεσε-το-Μουσταφά-ο-Κασιδιάρης
Ο Ηλίας Κασιδιάρης «επιτέθηκε» στο μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά · τον κατηγόρησε πως είναι πράκτορας του Ερντογάν.

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε τον λόγο. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποκάλεσε «Τούρκο» το βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, δημιουργώντας ένα «χαμό» στην επιτροπή.

Σύμφωνα πληροφορίες, φώναζε να αποχωρήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας τον «πράκτορα» του Ερντογάν.

Ο Κασιδιάρης υποστήριξε πως όταν ήρθε ο Ερντογάν στην Ελλάδα κι επισκέφθηκε την Θράκη, είχε πει πως έχει στο κοινοβούλιο 4 «δικούς του» βουλευτές. Ένας από αυτούς, σύμφωνα πάντα με τον Ηλία Κασιδιάρη, είναι και ο Μουσταφά Μουσταφά. Γι' αυτό το λόγο, είπε «δε μπορώ να είμαι στην επιτροπή με έναν Τούρκο βουλευτή».

Μάλιστα, την επίμαχη φράση του Ερντογάν την ανέφερε επί λέξη και στα Τούρκικα!

Τα υπόλοιπα κόμματα αντέδρασαν θεωρώντας απαράδεκτη αυτήν τη δήλωση. Εκ μέρους της ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος καταδίκασε το γεγονός, ζητώντας να αποχωρήσει ο κ. Κασιδιάρης και να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα ειπώθηκαν.

Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός καταδίκασε ο Νίκος Ξυδάκης, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε πως «Την ακραία ρητορική Ερντογάν την αναπαράγουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο οι νεοναζί».

Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγο και συνεχίστηκε αφού αποχώρησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
         

Επεισόδιο με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην επιτροπή Άμυνας

Οι δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη αμέσως μετά το περιστατικό, έξω από την Βουλή