Τούρκοι Συνέλαβαν Έλληνες Στρατιώτες στον Έβρο

Τούρκοι Συνέλαβαν Έλληνες Στρατιώτες στον Έβρο
Ελληνική στρατιωτική περίπολος έχασε τον προσανατολισμό της λόγω κακοκαιρίας. Δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς πέρασαν σε τουρκικό έδαφος και συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο.


Ανακοίνωση του ΓΕΣ:

«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες». πηγή: militaire.gr

Ενημέρωση: Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται για έναν υπολοχαγό και έναν οπλίτη 5ετούς υποχρεώσεως (ΕΠΟΠ).

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου των Ελλήνων στρατιωτών στην Ελλάδα.

Ενημέρωση 1: Ο ένας του Πυροβολικού κι ο άλλος του Μηχανικού, είναι οι δύο στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους στις Καστανιές του Έβρου.

Προφανώς τις περιπολίες δεν μπορούν να τις κάνουν μόνο Πεζικάριοι ή άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, αλλά όπως επισημαίνουν στρατιωτικοί που υπηρετούν στην περιοχή, οι δύο συνάδελφοί τους δεν μπορούν να χαρακτηριστούν έμπειροι, σ΄ ότι έχει να κάνει με την γνώση της περιοχής που περιπολούσαν.

Ενημέρωση 2: Απαγγελία κατηγοριών που πολύ πιθανό να περιλαμβάνουν και τη βαριά κατηγορία της κατασκοπίας, από τις τουρκικές αρχές, εναντίον των Ελλήνων στρατιωτικών. Και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Οι διαθέσεις των Τούρκων φάνηκαν από νωρίς, αφού αρνήθηκαν κατηγορηματικά την οποιαδήποτε επαφή των Ελλήνων στρατιωτικών με εκπρόσωπο ελληνικής αρχής. Η απάντηση που δόθηκε από τους Τούρκους ήταν: "θα τα πούμε από Δευτέρα".

Το περιστατικό φαίνεται να παίρνει διαστάσεις, με ειδικούς να αναφέρουν ότι το ΓΕΣ έχει κάνει μια σειρά σοβαρών σφαλμάτων τα οποία δίνουν «πατήματα» στους Τούρκους.

Από σιγμή σε στιγμή αναμένονται δηλώσεις του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για το θέμα.

Ενημέρωση 3: Πρόκειται για τους: υπολοχαγό Άγγελο Μητραιτώδη και τον 33 ετών κάτοικο Ορεστιάδας λοχία Δημήτριο Κουκλατζή.

λοχίας Δημήτριος Κουκλατζής
Λοχίας Δημήτριος Κουκλατζής
Η μεταφορά των Ελλήνων στρατιωτών στο δικαστήριο της Ανδριανούπολης
Η μεταφορά των Ελλήνων στρατιωτών στο δικαστήριο της Ανδριανούπολης

               

Συνελήφθησαν Στελέχη του Ελληνικού Στρατού Ξηράς από Τούρκους