Πως Απεργούν οι Ιάπωνες Εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς

Πως Απεργούν οι Ιάπωνες Εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς
Φυσικά, η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου · τι γίνεται ωστόσο όταν το δικαίωμα αυτό, εκτός από την άσκηση πίεσης στον εργοδότη, προκαλεί τεράστια προβλήματα σε ολόκληρες πόλεις και στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων;

Για τη χώρα μας ίσως αυτά ακούγονται "ψιλά γράμματα" αλλά σε χώρες όπου η εργασιακή ηθική προέχει, όπως και το αίσθημα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, τίποτε από τα παραπάνω δε γίνεται.

Λόγω, λοιπόν, του ότι σκοπός της απεργίας δεν είναι απλά το "μπάχαλο" ούτε η ταλαιπωρία ανθρώπων που δε φταίνε σε τίποτα, οι εργαζόμενοι και συγκεκριμένα οι οδηγοί μέσων μαζικής μεταφοράς στην Ιαπωνία σκέφτηκαν κάτι πολύ απλό.

Τις ημέρες που απεργούν διεκδικώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα, πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους, εκτελούν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια, μόνο που υπάρχει μια διαφορά, από τις συνηθισμένες ημέρες: Δεν εισπράττουν κανένα κόμιστρο από τους επιβάτες!

Έτσι, οι εταιρείες-κράτος δέχονται την πίεση που θα είχαν σε κάθε άλλη απεργία, καθώς χάνουν όλα τα έσοδα τους, οι επιβάτες δεν ταλαιπωρούνται, δε βρίσκονται "απέναντι" τους αλλά αντίθετα, έχουν έναν επιπλέον λόγο να πάρουν το μέρος τους των απεργώ
    

Ο τρόπος που κάνουν απεργία τα μέσα μεταφοράς στην Ιαπωνία