FIFA World Cup 2018 Final Highlights - France vs Croatia 4-2 (Video)

FIFA-World-Cup-2018-Final-Highlights-France-vs-Croatia-4-2
Η Γαλλία επικράτησε με σκορ 4-2 της πανάξιας Κροατίας και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, στο Luzhniki Stadium της Μόσχας. Μετά από ένα τρομερό 90λεπτο με πολλά γκολ και συγκινήσεις, η "μπλε" είναι η νέα Πρωταθλήτρια Κόσμου.

Η ποιότητα της Γαλλικής ομάδας, η εκπληκτική αποτελεσματικότητα στην επίθεση (πέτυχαν 4 γκολ με 39% κατοχή μπάλας), αποδείχθηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια για όποιον επιχείρησε να την «εκτροχιάσει» από την πορεία της προς την κορυφή.

Η φουρνιά αυτή των τρικολόρε σίγουρα έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει τόσο στο επόμενο Euro, το 2020, όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ, το 2022.

Από την άλλη, οι άτυχοι (κατά κάποιο τρόπο) Κροάτες σίγουρα θα θυμούνται για χρόνια τη φανταστική πορεία που διέγραψαν μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ 2018.

Η εισβολή των Pussy Riot

pussy-riot-fifa-world-cup-final-2018-russia
Η αψεγάδιαστη, μέχρι χθες, διοργάνωση των Ρώσων, «στιγματίστηκε» όταν μέλη του κινήματος Pussy Riot εισέβαλαν στο γήπεδο και διέκοψαν, για λίγο, τον αγώνα.

Kolinda Grabar Kitarovic και Emmanuel Macron

Kolinda-Grabar-Kitarovic-Emmanuel-Macron
Κατά τη διάρκεια της απονομής, την παράσταση έκλεψε, για άλλη μία φορά, η υπέρ-εκδηλωτική Πρόεδρος της Κροατίας ►Kolinda Grabar Kitarovic, η οποία παρά την καταιγίδα που είχε ξεσπάσει σφιχταγγάλιασε όλα τα παλληκάρια του αγώνα, πάντα στο πλάι (και λίγο πιο κοντά) του ►Emmanuel Macron.

    

Τελικός Μουντιάλ 2018 Γαλλία-Κροατία 4-2