Γραμμή Εξυπηρέτησης για Εύρεση Στέγης Φοιτητών - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Γραμμή Εξυπηρέτησης Φοιτητών για Εύρεση Στέγης Φοιτητών - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Γραμμή εξυπηρέτησης φοιτητών για την αναζήτηση και εύρεση στέγης, καθώς και ιστοσελίδα, όπου είναι καταχ/μένα διαμερίσματα ιδιοκτητών με ειδική ταξινόμηση, λειτουργεί και φέτος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης (Α.Π.Θ.), προκειμένου να βοηθήσει την ομαλή ένταξη των πρωτοετών φοιτητών στην πόλη.


Στο http://dps.auth.gr/el/houses_for_rent, οι φοιτητές μπορούν να αναζητήσουν με συγκεκριμένα κριτήρια την στέγη που τους ενδιαφέρει και να κλείσουν ραντεβού με τους ιδιοκτήτες, ακόμη και αν βρίσκονται σε άλλη πόλη. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το γραφείο του τμήματος Σπουδών του Α.Π.Θ. στο ισόγειο του κτιρίου διοίκησης, όπου διατίθεται PC για όσους θέλουν να κάνουν αναζήτηση, καθώς και κατάλογος με τους μεσίτες της πόλης.

Στην ίδια ιστοσελίδα, καθώς και στις τηλεφωνικές γραμμές 2310-991372-73, 994168, 996743 και 996771 και στο φαξ 2310-995112, οι ιδιοκτήτες μπορούν να δηλώσουν τα προς ενοικίαση διαμερίσματά τους, τα οποία ταξινομούνται σε κατηγορίες..

Η υπηρεσία, αν και λειτουργεί μόλις τα τρία τελευταία χρόνια, έχει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, καθώς χιλιάδες φοιτητές και ιδιοκτήτες ακινήτων εξυπηρετούνται κάθε χρονιά, μέσω αυτής. Πέρσι, κατά την περίοδο των εγγραφών, στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου ήταν σε καθημερινή βάση καταχωρημένα πάνω από 2.000 διαμερίσματα, ενώ οι επισκέψεις από φοιτητές έφταναν τις 3.500 - 4.000.

Στο τμήμα σπουδών του Α.Π.Θ λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές 2310-994000 και 996000, στις οποίες οι φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά των εγγραφών τους, μέσω αυτόματης φωνητικής εξυπηρέτησης ή απευθείας σύνδεσης με το ενδιαφερόμενο τμήμα.
[Πηγή]