Πέθανε η Κέλλυ Σακάκου, Μία από τις Πρώτες και Καλύτερες Παρουσιάστριες της ΕΡΤ

pethane-kelly-sakakou
Πέθανε σήμερα το πρωί η Κέλλυ Σακάκου, μια από τις πρώτες και καλύτερες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης, που επί 30 χρόνια εργάστηκε ως παρουσιάστρια στην ΕΡΤ. Την ήδη επιβαρυμένη υγεία της επιδείνωσε ο θάνατος του συζύγου της, Σπύρου Φασιανού, το περασμένο καλοκαίρι.


Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, όπου ήταν και το πατρικό της σπίτι. Ήταν αριστούχος της Ευαγγελικής Σχολής της Νέας Σμύρνης, ενώ είχε σκοπό να γίνει φιλόλογος. Την τελευταία όμως στιγμή άλλαξαν τα σχέδιά της με μία παράσταση, όταν παρουσίασαν την Αντιγόνη του Σοφοκλή σε θεατρικό στο οποίο είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Η ερμηνεία τής άρεσε τόσο πολύ που οι καθηγητές της τής πρότειναν να γίνει ηθοποιός. Ήταν εκείνη μάλιστα η παρότρυνση που την έκανε να πάει στη σχολή Κατσέλη, η οποία ανέδειξε πολλούς και σημαντικούς ηθοποιούς. Αποφοίτησε σκοπεύοντας να γίνει ηθοποιός, πλέον, όμως τα σχέδιά της άλλαξαν και πάλι. 

Μετά από πίεση της μητέρας της, δήλωσε συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό για τηλεπαρουσιάστριες στην Ε.Ρ.Τ. Έτσι, ένα βράδυ πήγε στην οδό Ρηγίλλης, στο κτήριο της Ε.Ρ.Τ. συνάντησε έναν κύριο, ο οποίος την ρώτησε το λόγο της επίσκεψής της. Εκείνη του εξήγησε, όμως άκουσε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είχε λήξει την προηγούμενη. Μετά από λίγα παρακάλια όμως, κατάφερε να τον πείσει να την αφήσει να κάνει αίτηση. Εκείνος δέχτηκε, λέγοντάς της ότι θα αλλάξει την ημερομηνία και έτσι, ήταν η τελευταία από τις αιτούσες.



Από τις περίπου 800 κοπέλες, επελέγησαν 5. Ήταν μία από αυτές και έτσι κάπως άρχισε η πολυετής καριέρα της.


Η Κέλλυ Σακάκου το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, αφού βρισκόταν καθηλωμένη στο κρεβάτι, μετά από επέμβαση στο ισχίο. Το περασμένο καλοκαίρι έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο και σύντροφο της ζωής της, Σπύρο Φασιανό, γεγονός που τη συγκλόνισε ψυχολογικά, επιβαρύνοντας επιπλέον την υγεία της. 

«Δεν είμαι καθόλου καλά. Υποφέρω, όμως υπομένω. Νιώθω τόση απελπισία, μα τόση! Δυστυχώς δεν είμαι καθόλου καλά πλέον. Μετά τον θάνατο του συζύγου μου υποφέρω, και ψυχικά και σωματικά. Ο θάνατος του Σπύρου δεν ξεπερνιέται. Είμαι καθηλωμένη στο κρεβάτι · δεν σηκώνομαι σχεδόν καθόλου. Μια εγχείρηση ισχίου με κρατάει μέσα στο σπίτι ακίνητη. Είμαι άσχημα, παιδί μου! δε θα ξεπεράσω ποτέ τον θάνατό του», είχε δηλώσει.