Κεραυνοί Χρυσόγονου σε Τσίπρα: Έχω να τον Δω 2 Χρόνια · Προφανώς Ενημερώνεται από Καρανίκα - Νοτοπούλου

xrysogono-tsipra-2-xronia-karanika«Κεραυνούς» κατά του Α. Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα το πρωί μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος: Δυο χρόνια έχω να δω τον πρωθυπουργό, από το Μάρτιο του 2015 που συναντηθήκαμε με την ευρωομάδα. Προφανώς ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον Καρανίκα, την κυρία Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μαξίμου, δήλωσε σκωπτικά και πρόσθεσε: Ούτε κατ’ ιδίαν τον έχω δει.  Αυτό που πιστεύω το λέω, δεν κρύβομαι · από δω και πέρα, σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε.


Ο συνταγματολόγος χαρακτήρισε ως κακό σενάριο τις πρόωρες εκλογές, τονίζοντας ότι επαγγελία της κυβέρνησης ήταν να εφαρμόσει με το λιγότερο επαχθή τρόπο μια οδυνηρή συμφωνία και αυτό πρέπει να κάνει, με έξοδο τις αγορές το καλοκαίρι του '18, για να μην ζητά δανεισμό από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης

Αυτή την εντολή για να την διεκπεραιώσει ο κ. Τσίπρας, πρέπει να εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ένα μέρος του οποίου δεν εξαρτιόταν από τους δανειστές ... Αν το υλοποιήσει, οι δανειστές θα μετριάσουν τις παράλογες κατά τα αλλά απαιτήσεις τους, συμπλήρωσε και προειδοποίησε: Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος, αν δεν επανέλθουμε στις αγορές το καλοκαίρι, 4ος διακανονισμός δεν πρόκειται να υπάρξει και συνεπώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τα χειρότερα. 

Όσο για την καταστολή του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, η κυβέρνηση έχει κάνει κάποια βήματα αλλά είναι ανεπαρκή, είπε.



Η Απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός καταλαβαίνει την αγωνία του κυρίου Χρυσόγονου, αλλά δεν επιλέγει συνομιλητές από τα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών. Δεν έχει ζητήσει ποτέ κατ' ιδίαν συνάντηση από τον πρωθυπουργό.


Ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, επίσης, κάλεσε τον ευρωβουλευτή να κοιτά περισσότερο τη δουλειά του και να μην προβάλλει τον εαυτό του. 

Να κρίνουμε την κυβέρνηση από το έργο της όχι από δηλώσεις στελεχών που έχουν και ένα στοιχειό προσωπικού ύφους, ίσως να δείχνει και μια μικρή διαφοροποίηση. Το ουσιαστικό είναι η κυβέρνηση, το έργο της και η πολίτικη της. Καλό είναι να κοιτάμε τη δουλειά μας περισσότερο όσοι είμαστε σε θέσεις, όχι και να αναδεικνύουμε κάποιο στοιχείο που να προβάλλει περισσότερο τον εαυτό μας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πουλάκης.

   (Τρία πουλάκια κάθονταν, που λένε..?... Αυτό!)

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη ►Εδώ.