Salt and Ice: Επικίνδυνη Διαδικτυακή Πρόκληση που Προξενεί Εγκαύματα Τρίτου Βαθμού (+Video)

salt-and-ice-challenge(1)


Salt and Ice Challenge: Μία επικίνδυνη "πρόκληση" που εξαπλώθηκε μέσω διαδικτύου βρίσκεται σε έξαρση στην Αμερική και τον τελευταίο καιρό άρχισε να γίνεται δημοφιλής στην Ευρώπη και στη χώρα μας.



Γνωρίζει μεγάλη απήχηση σε παιδιά και εφήβους μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης - YouTube και προκαλεί τα παιδιά να βάλουν σε σημείο του σώματος τους αλάτι και στη συνέχεια να πιέσουν επάνω του ένα παγάκι, με σκοπό την ανάδειξη του... «καλύτερου παίκτη», που είναι αυτός που θα αντέξει τον πόνο που προκαλείται από το έγκαυμα (μέχρι και τρίτου βαθμού, προειδοποιούν οι γιατροί) για περισσότερη ώρα.
salt-and-ice-challenge(2)

Το αλάτι κατεβάζει τη θερμοκρασία του πάγου μέχρι και τους -17 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας μέσα σε διάστημα λιγότερο των 15 λεπτών έγκαυμα, όμοιο με αυτό που προκαλείται στα κρυοπαγήματα.

Για το «φαινόμενο» ενημερώνει -  προειδοποιεί γονείς και γενικότερα πολίτες, το CSI Institute του αντιστράτηγου εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ, Μανώλη Σφακιανάκη.



Η ανάρτηση του Μανώλη Σφακιανάκη στο Facebook

salt-and-ice-challenge-sfakianaki

Γονείς και εκπαιδευτικοί καλούνται να επιστήσουν την προσοχή τους σε παιδιά / εφήβους, σε περίπτωση που διακρίνουν σημάδια στα χέρια ή σε άλλο σημείο του σώματος τους ή ακόμη και αν απλά εκδηλώσουν πρόθεση να συμμετέχουν στη «δοκιμασία» αυτή.


ΒΊΝΤΕΟ ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΉΛΙΚΟΥΣ