Σε Αγροτικές Φυλακές ο Τρομοκράτης Κουφοντίνας

Σε Αγροτικές Φυλακές ο Κουφοντίνας
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι αγροτικές φυλακές αποτελούν ανοικτά και όχι κλειστά καταστήματα κράτησης, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι κρατούμενοι είναι εργαζόμενοι και συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν αγροτικές εργασίες, όπως η συγκομιδή πορτοκαλιών, ελιών κλπ, ενώ μπορεί να φροντίζουν ακόμα και χοιροστάσια.

Σε δύο χρόνια μπορεί να αποφυλακιστεί

Το γεγονός αυτό σημαίνει πως κάθε ημέρα κράτησης του Κουφοντίνα στη συγκεκριμένη φυλακή μετρά τουλάχιστον διπλή, με αποτέλεσμα να επισπεύδεται στο μέγιστο ο χρόνος αποφυλάκισης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή, με τα τωρινά δεδομένα, σε περίπου 2 χρόνια από σήμερα θα είναι δυνατή η αποφυλάκιση του αρχιτρομοκράτη της 17 Νοέμβρη.

Ήδη ο Δ. Κουφοντίνας το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ολιγοήμερες άδειες, έχει εξέλθει της φυλακής για διάστημα 48 ωρών κι έχει επιστρέψει, ενώ ο ίδιος υπέβαλε την αίτηση η οποία έγινε δεκτή.

Σε σχέση με το καθεστώς των αδειών στις αγροτικές φυλακές, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν διαφέρει από αυτό των κλειστών φυλακών.
πηγή - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ - από άρθρο των ΓΙΆΝΝΗ ΣΟΥΛΙΏΤΗ - ΙΩΆΝΝΑΣ ΜΆΝΔΡΟΥ

Η δολοφονική δράση του Κουφοντίνα

Ο Κουφοντίνας παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αυτοβούλως, το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου του 2002, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δράση της 17Ν. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 200 αδικήματα σε 84 ενέργειες, μεταξύ των οποίων και για ανθρωποκτονίες, που διέπραξε ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μεταξύ άλλων, κατηγορήθηκε για τις δολοφονίες των:

1985 Νίκου Μομφεράτου - Εκδότη της Απογευματινής
         Παναγιώτη Ρουσέτη - Οδηγού του Νίκου Μομφεράτου

1986 Δημήτρη Αγγελόπουλου - Βιομήχανου, πρόεδρου της Χαλυβουργικής

1988 Αλ. Αθανασιάδη Μποδοσάκη - Επιχειρηματία

1988 Ουίλιαμ Νορντίν - Πλοίαρχου του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και                 Ακόλουθου Αμύνης της αμερικανικής πρεσβείας

1989 Παύλου Μπακογιάννη - Βουλευτή της ΝΔ

1991 Ρόναλντ Στιούαρτ - Λοχία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας

1991 Τσετίν Γιοργκού - Τούρκου διπλωμάτη

1992 Αθανάσιου Αξαρλιάν - Φοιτητή

1994 Μιχάλη Βρανόπουλου - Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας επί κυβέρνησης               Μητσοτάκη
         Ομέρ Σιπαχίογλου - Τούρκου διπλωμάτη

1997 Κώστα Περατικού - Εφοπλιστή

2000 Στίβεν Σόντερς - Ταξίαρχου του Βρετανικού Στρατού Ξηράς και                               στρατιωτικού ακόλουθου της βρετανικής πρεσβείας

Ο φοιτητής Αθανάσιος Αξαρλιάν, σκοτώθηκε κατά την απόπειρα δολοφονίας του τότε υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασσά.

Επίσης, κατηγορήθηκε για συνέργεια σε απόπειρες δολοφονιών και για ενεργή συμμετοχή σε δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις. Απαλλάχθηκε από την κλοπή όπλων από το στρατόπεδο Συκουρίου στις 24 Δεκεμβρίου 1989, αφού η δίωξη που είχε ασκηθεί αφορούσε κλοπή σε βαθμό πλημμελήματος, αδίκημα που παραγράφεται στην 5ετία.

Οι ποινές του τρομοκράτη

Η Πρωτόδικη απόφαση καταδίκασε σε 13 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στη 17Ν, ενώ η απόφαση του Εφετείου σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση της 17Ν.

Σε Αγροτικές Φυλακές ο Κουφοντίνας - 1

Ο γιος του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, τον περίμενε έξω από τον Κορυδαλλό

Ο γιος του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο Γιώργος Βούτσης Βογιατζής, που είχε κατά το παρελθόν συλληφθεί και καταδικαστεί για τη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη, ήταν στην ομάδα υποδοχής και αποθέωσης που περίμενε τον Δημήτρη Κουφοντίνα στην πρώτη του άδεια.

Δολοφονια Θάνου Αξαρλιάν - Κουφοντίνα

Να σημειωθεί πως ο Κουφοντίνας ακόμα και σήμερα δηλώνει αμετανόητος για τη δράση του. Είχε χαρακτηρίσει «παράπλευρη απώλεια» τον άδικο χαμό του 20χρονου Θάνου Αξαρλιάν, ενώ μέσω του γιου του, Έκτορα, ανήμερα του θανάτου του φοιτητή (14/07/2018) δήλωσε σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Όποιος αισθάνεται την ανάγκη να διαχωρίσει ένα αθώο θύμα, ανάμεσα σε άλλα «αθώα» θύματα, κατά βάθος αντιλαμβάνεται και ουσιαστικά παραδέχεται ότι τα υπόλοιπα θύματα δεν ήταν αθώα.

Σε Αγροτικές Φυλακές ο Κουφοντίνας - 3

Κοντονής για την μεταγωγή του Λουκά της 17 Νοέμβρη - Τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα

Κοντονής - Σε Αγροτικές Φυλακές ο Κουφοντίνας

Ο Σταύρος Κοντονής επισημαίνει ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στις αγροτικές φυλακές στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φυλακών. Όπως αναφέρει, οι φυλακές Κορυδαλλού θα μετατραπούν σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και σταδιακά όλοι οι ισοβίτες θα μεταφερθούν σε άλλες φυλακές.

Η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης:

Σε σχέση με αναφορές για τη μεταγωγή κρατουμένου από τη φυλακή Κορυδαλλού σε άλλη φυλακή γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Η Φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της.

Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν. Πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές.

Η συγκεκριμένη απόφαση μεταγωγής ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου.

Συνεπώς καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα.

Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά.

Άλλωστε, στις Αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού.

Ενημερώνουμε, με την ευκαιρία, τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν Υπουργός.

Τέλος, η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας. Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας.

---

Δηλαδή, επικαλούνται νόμιμα δικαιώματα και επωφελούνται των Νόμων όσοι για χρόνια πολέμησαν βίαια κάθε έννοια νομιμότητας και κάθε έννοια Κράτους Δικαίου. Δηλώνουν Αντιεξουσιαστές γόνοι που ανατράφηκαν και μεγάλωσαν με αποζημιώσεις μπαμπάδων-βουλευτών, μπαμπάδων-υπουργών και μπαμπάδων-μεγαλοστελεχών πολιτικών-κυβερνητικών κομμάτων. Χειροκροτούν κι επαινούν τρομοκράτες, Αντιεξουσιαστές γόνοι Προέδρων της Βουλής, που (πληροφοριακά) κατέχουν την 3η τη τάξει θέση εξουσίας στη χώρα.
Με τις υγείες μας..!
    

Στις αγροτικές φυλακές Βόλου μετήχθη ο αρχιτρομοκράτης της 17 Νοέμβρη