Χαρδαλιάς: Έχουμε 150 Κρούσματα στη Δομή Μεταναστών στο Κρανίδι

Χαρδαλιάς: 150 Κρούσματα στη Δομή Μεταναστών στο Κρανίδι
Στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, χθες, εντοπίστηκε 28χρονη έγκυος θετική στον κορωνοϊό. Αμέσως έφτασαν εσπευσμένα στην περιοχή ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Νότης Μηταράκης και ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Αργότερα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε ότι υπεβλήθησαν σε τεστ για κορωνοϊό και οι 475 διαμένοντες στη δομή μεταναστών, όλοι οι εργαζόμενοι εκεί αλλά και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου όπου είχε μεταβεί η 28χρονη εγκυμονούσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Ν. Χαρδαλιάς, εξερχόμενος σήμερα από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όπου ήταν σε σύσκεψη με συνεργάτες του και τον Σ. Τσιόδρα, είχε συνομιλία με καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας.
Στην ερώτηση του προέδρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, Ανδρέα Μαρτζάκλη: «Πότε θα ανοίξουν τα μαγαζιά, γιατί ο κλάδος υποφέρει...», ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε σε υψηλό τόνο: «Έχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι · φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Όλα θα ανοίξουν στην ώρα τους».

Σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρει: Με δεδομένα τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν χθες στην δομή στο Κρανίδι και λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μεταβαίνουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον γενικό γραμματάς υποδοχής αιτούντων άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτη, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα καθώς και κλιμάκιο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Χαρδαλιάς: Έχουμε 150 Κρούσματα στη Δομή Μεταναστών στο Κρανίδι