Πέθανε ο Peter Green | Ο Θρυλικός Bluesman των Fleetwood Mac (+Video)

Peter Green
 Σε ηλικία 73 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Peter Green, ένας από τους μεγαλύτερους blues κιθαρίστες όλων των εποχών. Την είδηση του θανάτου ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της οικογένειας του: Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Peter Green, ο οποίος πέθανε ήσυχα στον ύπνο του.

Ο γεννημένος στο ανατολικό Λονδίνο καλλιτέχνης υπήρξε συνιδρυτής των σπουδαίων Fleetwood Mac, όμως οι προσωπικοί του δαίμονες δεν του επέτρεψαν να κάνει την καριέρα που του άξιζε.

Ο Peter Green, ήταν ήδη γνωστός στην blues/rock σκηνή της Βρετανίας από τη συμμετοχή του στους John Mayall's Bluesbreakers (αντικαθιστώντας τον Eric Clapton) όταν ίδρυσε τους Fleetwood Mac, το 1967, μαζί με τον ντράμερ Mick Fleetwood. Οι δυο τους έπεισαν τον John McVie να αναλάβει χρέη μπασίστα στην μπάντα και η σούπερ τριάδα των βρετανικών blues δημιουργήθηκε. Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει περισσότερους από εκατό εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

3-Axis-Phone-Handheld-Gimbal-Stabilizer-Dolly-Zoom-Panorama-gearbest

Ο «μύθος» θέλει τον Peter Green να δηλώνει σε συνέντευξή του ότι «πάντα ήξερα πως κάποια στιγμή θα άφηνα την μπάντα και για τον λόγο αυτό τους άφησα να την ονομάσουν με τα επώνυμα τους (Fleetwood-Mac).



Πέθανε ο Peter Green | Ο Θρυλικός Βluesman των Fleetwood Mac


Σε ηλικία 73 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Peter Green, ένας από τους μεγαλύτερους blues κιθαρίστες όλων των εποχών. Τον θάνατο ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της οικογένειας