Ανακαλείται «Υγιεινός» Κουρκουμάς Νοθευμένος με Μόλυβδο Χρώμιο και Υδράργυρο

Ανακαλείται-Κουρκουμάς-Νοθευμένος-με-Μόλυβδο-Χρώμιο-και-Υδράργυρο

Συσκευασίες με κουρκουμά βρέθηκαν από τον ΕΦΕΤ να περιέχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις επικίνδυνα για την υγεία βαρέα μέταλλα.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος για την γνησιότητα/αυθεντικότητα των μπαχαρικών/αρτυμάτων, προέβη σε δειγματοληψία κουρκουμά με την εμπορική ονομασία Macao/Κουρκουμάς των 50 γραμμαρίων, με στοιχεία: L1901, προέλευσης Ινδίας, που εισάγεται μέσω Βουλγαρίας και συσκευάζεται από την εταιρεία Κιοσόγλου Αντώνιος και Σια Ο.Ε - MAKAO.

Η εργαστηριακή εξέταση του δείγματος από το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδειξε ότι το δείγμα ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ εμφανίζεται να είναι νοθευμένο και να περιέχει σε υψηλές συγκεντρώσεις τα βαρέα μέταλλα μόλυβδο, χρώμιο και υδράργυρο.

Μετά από σχετικό έλεγχο στην αναφερόμενη επιχείρηση, προέκυψε ότι πέραν της συσκευασίας των 50 γραμμαρίων, από την αρχική ποσότητα πρώτης ύλης, που εισήχθη από την εταιρία, είχαν συσκευαστεί και διατεθεί στην κατανάλωση συσκευασίες των 50, 500 και 5000 γραμμαρίων με στοιχεία L1902, L010919 και L021019 και L010819.

Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, καλούνται να μην τα καταναλώσουν, ενώ η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει την απόσυρση τους από την αγορά. Οι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ συνεχίζονται.

The Mall 24

Ανακαλείται «Υγιεινός» Κουρκουμάς Νοθευμένος με Μόλυβδο Χρώμιο και Υδράργυρο

Συσκευασίες με κουρκουμά βρέθηκαν από τον ΕΦΕΤ να περιέχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις επικίνδυνα για την υγεία βαρέα μέταλλα