Γερμανίδα Ακτιβίστρια: Στη Μόρια Υπάρχουν Τζιχαντιστές Οπλισμένοι από τον Ερντογάν

Γερμανίδα-Ακτιβίστρια-Στη-Μόρια-Υπάρχουν-Τζιχαντιστές-Οπλισμένοι-από-τον-Ερντογάν

Η Ρεμπέκα Σόμερ, διάσημη Γερμανίδα φωτογράφος και ακτιβίστρια που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στη Μυτιλήνη, σε τηλεφωνική συνέντευξη στο έγκυρο γερμανικό διαδικτυακό ειδησεογραφικό περιοδικό Tichys Einblick, αποκάλυψε όσα έγιναν πρόσφατα στη Μόρια της Λέσβου.

Οι αποκαλύψεις της για την ύπαρξη ομάδων τζιχαντιστών που εκμεταλλεύονται τους αλλοδαπούς και οι αναφορές της για πυροβόλα όπλα που διαθέτουν οι εντός του χώρου φιλοξενίας «πρόσφυγες», προκαλούν αίσθηση.

Η Ρ. Σόμερ καταγγέλλει ότι ο οπλισμός τους προέρχεται από το καθεστώς Ερντογάν και έχουν περάσει στην Ελλάδα ως "Σύροι πρόσφυγες" λόγω διαβατηρίου, αφού εκατοντάδες Τουρκμένοι τζιχαντιστές έχουν πολεμήσει στη Συρία, κατά των δυνάμεων του Άσαντ.

Ο Ρόλος των ΜΚΟ

Σημαντικές είναι και οι καταγγελίες της κατά κάποιων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Υπάρχουν ΜΚΟ στη Λέσβο που κάνουν από διακίνηση ναρκωτικών έως και παρακολούθηση ελληνικών στρατοπέδων με drone, αναφέρει η φωτογράφος-ακτιβίστρια.

Στη συνέντευξή της, εκτός από τον ύποπτο ρόλο ορισμένων ΜΚΟ, μίλησε επίσης για τη συμπεριφορά των αλλοδαπών προς τους κατοίκους του νησιού και για το πως οργανώθηκε ο εμπρησμός του κέντρου φιλοξενίας της Μόριας.


Ντρέπομαι που Είμαι Γερμανίδα

Η ΜΚΟ Seawatch εμπλέκεται, εκτός από τη διακίνηση ανθρώπων, και στη διακίνηση ναρκωτικών, καταγγέλλει η Σόμερ και συνεχίζει: Η Seawatch Antifa εφοδιάζει τους μετανάστες με κανονικά διαβατήρια (παράνομα φυσικά) έτσι ώστε στη συνέχεια με αυτά τα διαβατήρια να μπορούν να εγκαταλείψουν το νησί και να μετακινηθούν στη χώρα με ναρκωτικά στις αποσκευές τους.

Ντρέπομαι εδώ που είμαι Γερμανίδα. Υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός γερμανικών ΜΚΟ που συμπεριφέρονται σαν να ήταν οι αφέντες αυτού του νησιού και αυτής της χώρας. Άκουσα από δύο Γερμανούς ότι χρησιμοποίησαν ακόμα και drone για να κατασκοπεύουν έναν ελληνικό στρατιωτικό χώρο και συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για αυτόν τον λόγο.

Ποιοι Έβαλαν τις Φωτιές και Γιατί Εμπόδισαν τους Πυροσβέστες

Η ακτιβίστρια τονίζει ότι έγινε προσπάθεια να χρεωθεί ο εμπρησμός του ΚΥΤ της Μόριας στους κατοίκους του νησιού, ωστόσο, είδε βίντεο στο οποίο φαίνονταν πολλές εστίες φωτιάς ταυτοχρόνως, οι οποίες ξεπήδησαν μέσα από το κέντρο υποδοχής.

Επίσης, επικαλείται πληροφορίες που αναφέρουν ότι ένας άντρας και μία γυναίκα από γερμανική ΜΚΟ μαζί με Αφγανούς και Άραβες προκαλούσαν πυρκαγιές κοντά στις σκηνές, ενώ όλοι οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες είχαν ενημερωθεί από πριν ώστε να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους και να τις εγκαταλείψουν.

Οι περισσότεροι από τους αιτούντες άσυλο εδώ στη Μόρια δεν δείχνουν κανέναν σεβασμό και είναι εξαιρετικά επιθετικοί απέναντι στην Αστυνομία. Η προσπάθεια των πυροσβεστών για κατάσβεση της πυρκαγιάς εμποδίστηκε βίαια, δήλωσε.

Είναι Βίαιοι και Οπλισμένοι

Η Ρεμπέκα Σόμερ αναφέρει ότι την επόμενη ημέρα, μετά τον εμπρησμό, πολλοί φιλοξενούμενοι του ΚΥΤ κινήθηκαν προς τα ορεινά του νησιού: Οι κάτοικοι των γύρω χωριών ανησυχούν γιατί κάποιοι από αυτούς που έφυγαν από το ΚΥΤ είναι βίαιοι και οπλισμένοι. Κυκλοφορούν σε ομάδες των 5-10 ατόμων. Κάποιοι από αυτούς κυκλοφορούν με σιδερένιες ράβδους και έχουν όλα τα είδη όπλων στο στρατόπεδο. Έχω δει από μαχαίρια έως σπαθιά. Υπάρχουν επίσης φήμες για πυροβόλα όπλα, από τον στρατό του Ερντογάν.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Γερμανίδα ακτιβίστρια αναφέρεται στην παρουσία τζιχαντιστών: Υπάρχουν πολλοί τζιχαντιστές, φανατικοί μουσουλμάνοι, ακόμη και Ταλιμπάν. Μπορεί κανείς να τους διακρίνει από τα ρούχα τους. Έχουν έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος οι Ταλιμπάν. Μου τους έδειξαν οι ίδιοι οι κάτοικοι του καταυλισμού.

Μεγάλη εντύπωση προκαλούν τα λεγόμενα της Ρ. Σόμερ για την ταυτότητα των μεταναστών: Σύροι δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν καθόλου. Πάρα πολλοί έρχονται από την Αφρική. Στο στρατόπεδο κάθονται πολλές γυναίκες, όμορφες και καλοθρεμμένες, με εξτένσιον και κολλημένα μακριά νύχια.

Η απόλυτη πλειοψηφία που έχουμε εδώ είναι Αφγανοί, κυρίως από την φυλή των Χαζάρα, που είναι και η κύρια ομάδα Αφγανών στη Γερμανία. Νεαρά αγόρια με μοντέρνο κούρεμα και κινητό τηλέφωνο και συχνά με κομψά ρούχα.

Το κανάλι της Rebecca Sommer στο Youtube ►SommerFilms - Ολόκληρη η συνέντευξη στο ►Tichys Einblick

Η σοκαριστική τηλεφωνική συνέντευξη της Γερμανίδας φωτογράφου και ακτιβίστριας, έχει αναπαραχθεί μαζικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

The Mall 24

Γερμανίδα Ακτιβίστρια: Στη Μόρια Υπάρχουν Τζιχαντιστές Οπλισμένοι από τον Ερντογάν

Η φωτογράφος Ρεμπέκα Σόμερ στη Μυτιλήνη αποκαλύπτει όσα έγιναν στη Μόρια της Λέσβου. ΜΚΟ,Φωτιές,φωτιά,πυρκαγιά,ΚΥΤ,Rebecca Sommer