Κεφάλα Μαριάνθη - Μεγάλες Επιτυχίες - Τα Καλύτερα Λαϊκά (Audio/Video)

Κεφάλα-Μαριάνθη-Μεγάλες-Επιτυχίες-Τα-Καλύτερα-Λαϊκά

Η θρυλική λαϊκή τραγουδίστρια της Θεσσαλονίκης ► Μαριάνθη Κεφάλα, η τελευταία, ίσως, μεγάλη ερμηνεύτρια του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού, όταν μίλησε στον Άρη Δημοκίδη στο lifo.gr :

Η τραγουδίστρια-σήμα κατατεθέν της «λαϊκής» Θεσσαλονίκης ήταν εξαφανισμένη απ' την πόλη. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έβλεπα κάθε σεζόν γιγαντοαφίσες της στους κεντρικούς δρόμους - τώρα όμως που τη χρειαζόμουν ήταν λες και άνοιξε η γη και την κατάπιε!

Την έψαξα μέσω της εταιρείας Vasipap, ξανά και ξανά, αλλά το τηλέφωνο που μου έδωσαν δεν ίσχυε πια. Την αναζήτησα στο Ίντερνετ και στον τηλεφωνικό κατάλογο, ρώτησα κόσμο, ζήτησα βοήθεια απ' τους αναγνώστες του blog μου. Μέχρι που  μου έδωσαν το νέο της κινητό.

Μαριάνθη-Κεφάλα-Σκυλάδικο-Μπουζούκια-Καλύβα-Θεσσαλονίκη

Κι όταν την κάλεσα, μου είπε με τη χαρακτηριστική βαριά φωνή της ότι ήταν... στην Αθήνα:

- Πώς και σας πετυχαίνω στην Αθήνα;

Παιδεύτηκες να με βρεις ε; Έχω έρθει για εμφανίσεις... Τραγουδάω σ' ένα μαγαζί στο Γκάζι. Βέβαια, 25 χρόνια όλη σχεδόν η καριέρα και η ζωή μου ήταν στη Θεσσαλονίκη. Εκεί γεννήθηκα, εκεί έκανα σταδιοδρομία, τα πάντα. Αλλά ξέρεις, το να τραγουδήσεις και στην Αθήνα είναι κάτι επιβεβλημένο πλέον, αναγκαστικά έρχομαι κι εδώ ∙ όχι ότι δεν μ' αρέσει... μ' αρέσει! απλά, είναι κρίμα που όλα τα... "πράγματα" είναι εδώ, στην Αθήνα.

- Κι η νυχτερινή διασκέδαση;

Στην Αθήνα είναι διαφορετικά. Δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας τη διασκέδαση. Καμία σχέση. Σε μας είναι πιο ζεστά. Λένε όλοι για το κοινό της Θεσσαλονίκης. Ότι είναι δύσκολο, απαιτητικό... Εγώ θα πω για το κοινό της Αθήνας: είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Το κοινό της Αθήνας χειροκροτεί, χαίρεται, αλλά δεν είναι όπως πάνω σε μας. Σε μας χορεύει πιο πολύ ο κόσμος. Χορεύει, γλεντάει με την ψυχή του. Είναι πιο εκδηλωτικός, πιο ζεστός, κατάλαβες;   Το μέρος που αγαπάω πιο πολύ είναι επάνω, τα κάστρα. Εκεί γεννήθηκα. Κι όταν θέλω να περάσω ωραία, εκεί πηγαίνω, ψηλά...

- Λέτε ακόμα τα τραγούδια της Θεσσαλονίκης;

Βέβαια! Και το δικό μου το τραγούδι, το ξέρεις, που λέει «Για να με βρεις πρέπει να 'ρθεις Θεσσαλονίκη». Βέβαια εδώ στο μαγαζί τραγουδάνε κι οι άλλοι συνάδελφοι αρκετά τραγούδια για τη Θεσσαλονίκη, και όταν ακούω εγώ για Θεσσαλονίκη... καταλαβαίνεις τι παθαίνω! Γιατί εγώ ήρθα τώρα πρόσφατα Αθήνα και δεν έχω ακόμα εγκλιματιστεί. Μου λείπει και η πόλη μου...

Ποια Είναι η Μαριάνθη Νίρου (Κεφάλα)

Η Μαριάνθη Κεφάλα αναγκάστηκε να βιώσει τον μόχθο της βιοπάλης από τα 14 της χρόνια. Λίγο αργότερα, επίλεξε να γίνει νοσοκόμα και εργάστηκε σε οίκο ευγηρίας. Πάντα γελαστή και γεμάτη αγάπη για όλους ακόμη κι όταν έδινε τα φάρμακα ή «κάρφωνε» ενέσεις στους ασθενείς, τραγουδούσε!

Αλλά φαίνεται πως η μοίρα της επιφύλαξε να 'χει έναν «φύλακα άγγελο» στο δρόμο της ζωής της. Έτσι ξαφνικά, ήρθε ο Γιώργος Καμπουρέλος (μεγάλος παλιός ρεμπέτης), ο οποίος είχε πάει επίσκεψη στον οίκο ευγηρίας όπου εργαζόταν η Μαριάνθη Νίρου (τότε) Κεφάλα (σήμερα) για να δει κάποιο δικό του οικείο πρόσωπο, άκουσε την Μαριάνθη να τραγουδά όπως το συνήθιζε, την πλησίασε και της πρότεινε να γίνει τραγουδίστρια, λέγοντας της ότι αδικείται που είναι σ' αυτό το χώρο. Έτσι πήρε την απόφαση και ξεκίνησε την ΜΕΓΆΛΗ της πορεία στον καλλιτεχνικό δρόμο.

Μαριάνθη-Κεφάλα-Βασίλης-Καρράς

Η Μαριάνθη Κεφάλα έκανε τον 1ο της δίσκο με τίτλο "Τα Λαϊκά" το 1969, στον οποίο συμμετείχε ο ο πατέρας της, Στέλιος Κεφάλας. Έκτοτε έκανε άλλους 15 -παρακαλώ- δίσκους, πολλά cd και πολλές επιτυχίες, μεταξύ αυτών πολλές συμμετοχές όπως το ντουέτο με τον Bασίλη Καρρά, στο "Τι μου Συμβαίνει"...

... και από τότε... Η ΠΟΡΕΊΑ ΑΚΌΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ..!

The Mall 24

Κεφάλα Μαριάνθη - Μεγάλες Επιτυχίες - Τα Καλύτερα Λαϊκά

Η λαϊκή τραγουδίστρια της Θεσσαλονίκης Μαριάνθη Νίρου Κεφάλα η μεγάλη ερμηνεύτρια του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού