Μακρόν σε Τραμπ για Ερντογάν: Μάζεψε τον - Θα Ψάχνουν να Βρουν Κατά που Πέφτει η Τουρκία

Μακρόν-σε-Τραμπ-Μάζεψε-τον-Ερντογάν-Γιατί-θα-Ψάχνουν-να-Βρουν-Κατά-που-Πέφτει-η-Τουρκία
Έξαλλος φαίνεται να έγινε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά τις δηλώσεις των Τούρκων ότι θα βυθίσουν το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ, αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της έμπειρης διπλωματικής συντάκτριας, Κύρας Αδάμ στο militaire.gr, ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τον Ταγίπ Ερντογάν, στον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Η δημοσιογράφος αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με απολύτως ακριβείς διπλωματικές πληροφορίες, οι εμπρηστικές δηλώσεις Τζασίν (σύμβουλος του Τούρκου προέδρου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής - Μεσούτ Χακί Τζασίν) προκάλεσαν την αστραπιαία αντίδραση του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τηλεφώνησε το μεσημέρι στον Πρόεδρο Τραμπ ζητώντας του "να μαζέψει τον Ερντογάν" διότι, εκτός όλων των άλλων, "η Τουρκία δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στον Δυτικό Κόσμο».

«Διαφορετικά, όλοι θα ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία. Ο Τζασίν πρέπει να είναι τρελός, αν νομίζει ότι μπορεί να βυθίσει το Σαρλ Ντε Γκωλ», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Το τηλεφώνημα ανταπέδωσε λίγο αργότερα ο Τραμπ στον Μακρόν, με τον Αμερικανό πρόεδρο να θέλει να κατεβάσει τους τόνους, προτείνοντας να μην πλεύσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο "για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα".

Στο ίδιο διάστημα, ο Ερντογάν τηλεφώνησε 2 φορές στην Άνγκελα Μέρκελ, υποβάλλοντας το αίτημα να μην πλησιάσει το Σαρλ Ντε Γκωλ στην περιοχή.
Ο Ε. Μακρόν, φυσικά, δεν φαίνεται διατεθειμένος να αναθεωρήσει την απόφαση του, γι' αυτό κι έχει ήδη δώσει εντολή εφαρμογής Ζώνης Αναγνώρισης Αεροσκαφών (AIR IDENTIFICATION ZONE) 60 ναυτικών μιλίων για εχθρικά αεροσκάφη και 20 ναυτικών μιλίων για εχθρικά πλοία, από το γαλλικό αεροπλανοφόρο.

 The Mall 24

Μακρόν σε Τραμπ για Ερντογάν: Μάζεψε τον - Θα Ψάχνουν να Βρουν Κατά που Πέφτει η Τουρκία


Έξαλλος ο Εμανουέλ Μακρόν με τις δηλώσεις των Τούρκων ότι θα βυθίσουν το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ. Ερντογάν, Μεσούτ Χακί Τζασίν