Οι Δυνατότητες των Rafale Αλλάζουν την Ισορροπία Ισχύος (Video)

Οι-Δυνατότητες-των-Rafale-Αλλάζουν-την-Ισορροπία-Ισχύος

Κρίσιμες για τη χώρα μας θεωρούνται οι αποφάσεις που θα παρθούν κατά τη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Εμανουέλ Μακρόν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος θα αποφασίσουν σχετικά με την προμήθεια των Rafale στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η χώρα μας θα προμηθευτεί 18 μαχητικά αεροσκάφη ∙ κάποια καινούργια και κάποια μεταχειρισμένα, με λίγες ώρες πτήσης.

Πλήρη Σειρά Προηγμένων Όπλων

Το Rafale, στο ένα του φτερό, φέρει 2 πυραύλους αέρος-αέρος με βεληνεκές έως και 80 χλμ. που χρησιμοποιούνται για την εξουδετέρωση αεροσκαφών τα οποία δεν βρίσκονται στο οπτικό πεδίο του πιλότου.

Επίσης, φέρει πυραύλους που αφορούν στρατιωτικούς στόχους, τους γνωστούς cruise, οι οποίοι έχουν βεληνεκές μέχρι και 560 χλμ.

Δύο, καθοδηγούμενες με λέιζερ, βόμβες 250 κιλών φέρει στο άλλο του φτερό, ενώ έχει και τρεις δεξαμενές καυσίμων που επιτρέπουν 1.850 χλμ πτήσης.

Επιπλέον, υπάρχει ένα πυροβόλο 30 χιλιοστών Nexter 30M791 (2500 rounds/min), ενώ το αεροσκάφος έχει και δυνατότητα ανεφοδιασμού εν ώρα πτήσης.

Ο Έλληνας Επισμηναγός για τα Rafale

Ο ιπτάμενος επισμηναγός ε.α, Στέφανος Καραβίδας, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου στο MEGA, διαβεβαίωσε ότι η ΠΑ γνωρίζει καλά τις δυνατότητες των Rafale, από τις κοινές ελληνο-γαλλικές ασκήσεις, και τόνισε ότι η ένταξη του αεροσκάφους στον στόλο της αλλάζει εντελώς τις ισορροπίες στην περιοχή.

«Η ένταξη του Rafale στο ελληνικό σύστημα αεράμυνας θα έχει αντίστοιχο ρόλο με αυτόν της σάρισας στη μακεδονική φάλαγγα. Δεν ανατρέπει απλά το παρόν σκηνικό αλλά την ισορροπία ισχύος», ανέφερε ο πιλότος μας και συμπλήρωσε ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι τα αεροσκάφη θα είναι άμεσα διαθέσιμα για την Ελλάδα, αλλά αυτό ενέχει και έναν κίνδυνο...

The Mall 24

Οι Δυνατότητες των Rafale Αλλάζουν την Ισορροπία Ισχύος

Ο Έλληνας πιλότος που πέταξε με το γαλλικό πολεμικό αεροσκάφος αναλύει τον ρόλο του νέας γενιάς μαχητικού στην περιοχή