Χίος: Ελεύθερος – ΚΑΙ με Επίδομα – Καταδικασμένος Τούρκος Διακινητής

Αποφυλάκιση-σκάνδαλο-Τούρκου-διακινητή-παράνομων-μεταναστών-Λαμβάνει-επίδομα-σίτιση-στέγαση
Μετά το περιστατικό του Σύρου μέλους του ISIS ο οποίος φιλοξενούνταν στη δομή του Ελαιώνα, έρχεται στο φως νέα υπόθεση-σκάνδαλο. Αυτή τη φορά μάλιστα χειρότερη, με την έννοια ότι αφορά πράξεις οργάνων της ελληνικής Πολιτείας.

Σύμφωνα με αδιάψευστα στοιχεία του SLpress.gr, Τούρκος δουλέμπορος-διακινητής, όχι μόνο αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει μόλις 2 από τα 12 χρόνια κάθειρξης του, αλλά απολαμβάνει και παροχές με το κόλπο της υποβολής αίτησης για χορήγηση ασύλου. Πρόκειται για τον Τούρκο διακινητή O.A. (στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το εγκυρότατο site SLpress.gr) που συνελήφθη το καλοκαίρι του 2018, όταν μετέφερε από την Τουρκία παράνομα μετανάστες στα παράλια της Χίου.

Ο O.A. προφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2018 και το φθινόπωρο του ίδιου έτους καταδικάστηκε σε 12 χρόνια για διακίνηση παράνομων μεταναστών. Η ποινή που όφειλε να εκτίσει ήταν 8 χρόνια · θα έπρεπε δηλαδή να αποφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2026. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χίου, όμως, αφέθηκε, ελεύθερος πριν λίγες εβδομάδες. Η μία και μόνη υποχρέωση που του επέβαλε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χίου είναι να παρουσιάζεται στο πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα για τα υπόλοιπα χρόνια της «καταδίκης» του.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για Τούρκο διακινητή, για άνθρωπο που εκμεταλλεύεται επαγγελματικά πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, όχι για κάποιον ταλαίπωρο που έφυγε από την πατρίδα του για να ξεφύγει από ένοπλες συγκρούσεις ή κακουχίες.

Φαίνεται πως ορισμένοι δικαστές στο ανατολικό Αιγαίο είναι εξαιρετικά ανεκτικοί με το κακούργημα της παράνομης διακίνησης μεταναστών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2018 το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου επέβαλε μικρές ποινές φυλάκισης αλλά και εξαγοράσιμες με €200/μήνα σε 36 δόσεις (αφού αφαιρεθεί ο χρόνος προφυλάκισής τους) σε Έλληνες διακινητές.

Ήταν η περίπτωση 2 επιχειρηματιών από τη Χίο, οι οποίοι τον Απρίλιο του 2017 πληρώθηκαν από 8 πρόσφυγες/παράνομους μετανάστες για να τους μεταφέρουν από τη Χίο στα Ψαρά. Είναι ενδεικτικό ότι στη δική των δύο τοπικών επιχειρηματιών είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης και γνωστά πρόσωπα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως ο αντί περιφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο δήμαρχος Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής και ο πρώην Δήμαρχος Ψαρών Μανώλης Αγαπούσης.

Η ιστορία του Τούρκου δουλέμπορου, όμως, δεν τελειώνει εδώ! Η συνέχεια είναι ακόμα πιο εξοργιστική. Αμέσως μετά τη σύλληψή του το καλοκαίρι του 2018, ο Ο.Α. υπέβαλε αίτηση χορήγησης ασύλου (γνωστός ο Αριθ. Πρωτοκόλλου από το SLpress.gr). Δηλαδή, ενώ ήταν ακόμα υπόδικος, ζήτησε διεθνή προστασία στην Ελλάδα.

Έτσι, όταν αποφυλακίστηκε άρχισε να απολαμβάνει όλες τις παροχές που απολαμβάνουν και οι «πελάτες» του, δηλαδή όσοι παράνομα εισέρχονται στην Ελλάδα και υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ασύλου, γνωρίζοντας πως μέχρι η αίτησή τους να κριθεί οριστικά θα απολαμβάνουν επίδομα, σίτιση και στέγαση.
Η περίπτωση του Τούρκου καταδικασμένου διακινητή Ο.Α. εγείρει κρίσιμα ερωτήματα: Ποιος άραγε πλήρωσε τα δικαστικά έξοδα από την αρχή μέχρι την αίτηση αποφυλάκισής του και για ποιο λόγο; Μήπως κάποια Μη Κυβερνητική Οργάνωση; Ποιος μετά την αποφυλάκισή του πληρώνει τη σίτιση και τη διαμονή του; Μήπως έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτούμενο και από το ελληνικό κράτος πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ;

Είναι υποχρέωση των αρμοδίων να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Ακούμε, άλλωστε, ότι η "δύσοσμη" περίπτωση του Τούρκου διακινητή Ο.Α. δεν είναι μοναδική. "Κάτι σάπιο, λοιπόν, υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας".

Υ.Γ. του SLpress.gr: Ας μην τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει το ρεπορτάζ του γιατί έχουμε στα χέρια μας όλα τα στοιχεία και δεν τα δημοσιεύουμε, επειδή πρόκειται για προσωπικά δεδομένα.            Πηγή: SLpress.gr - Σταύρος Λυγερός

The Mall 24

Χίος: Ελεύθερος – ΚΑΙ με Επίδομα – Καταδικασμένος Τούρκος Διακινητής

Αποφυλάκιση-σκάνδαλο Τούρκου διακινητή παράνομων μεταναστών. Λαμβάνει επίδομα, σίτιση και στέγαση