Άδωνις Γεωργιάδης: Είστε Υποκριτές Κύριοι της Αριστεράς (Video)

Άδωνις-Γεωργιάδης-Είστε-Υποκριτές-Κύριοι-της-Αριστεράς
Ο Α. Γεωργιάδης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντίδραση στο νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως το οποίο θεσμοθετεί την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αφού ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τα κλειδιά της εστίασης που ζήτησε, αναφέρθηκε με έντονο ύφος στην "υποκρισία", όπως ο ίδιος είπε, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς στο θέμα της ελεύθερης έκφρασης στα Πανεπιστήμια και έθεσε, μεταξύ άλλων, το ερώτημα:

«...Δύο φορές προσεκλήθη σε Πανεπιστήμιο, στο Πάντειο και στη Νομική, και τις δύο φορές οι ομιλίες μου ακυρώθηκαν από τραμπούκους που μπήκαν μέσα με ρόπαλα [...] Ποια είναι η πρόταση της Αριστεράς, για να μπορώ εγώ ο Άδωνις Γεωργιάδης να πάω σε ένα Πανεπιστήμιο και να εκφράσω τις πολιτικές μου απόψεις, αφού σας αρέσει η ελευθερία του λόγου; ...»

Η ερώτηση «απαντήθηκε» με... άλλη ερώτηση... από τον Ν. Φίλη.
Η Τοποθέτηση του Α. Γεωργιάδη:
«Έχω έρθει γιατί θέλω να συγχαρώ δημοσίως την κυρία Κεραμέως για το τεράστιο πολιτικό της θάρρος να σταθεί όρθια και μετά από τόσα χρόνια που λέμε σε αυτή την αίθουσα τα ίδια πράγματα, είναι η Υπουργός Παιδείας που ήρθε, το νομοθέτησε και γυρίζουν επιτέλους σελίδα τα πανεπιστήμια. 

Θα κατηγορήσω την Αριστερά και τον κ. Φίλη, που βλέπω εδώ, για βαθιά υποκρισία. Ακούστε πού είναι η υποκρισία σας, κύριε Φίλη. Έχω εκλεγεί βουλευτής για πρώτη φορά το 2007. Με έχουν επανεκλέξει οι συμπολίτες μου σε 5 διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις,  6 αν μετρήσω τη διπλή του 2012. 

Έγινα βουλευτής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, υφυπουργός, υπουργός, αντιπρόεδρος της ΝΔ και δεν μπορώ να πάω σε ένα Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Σε όλη μου τη θητεία των 14 ετών δύο φορές προσεκλήθη σε Πανεπιστήμιο, στο Πάντειο και στη Νομική, και τις δύο φορές οι ομιλίες μου ακυρώθηκαν από τραμπούκους που μπήκαν μέσα με ρόπαλα. 
Και σας ερωτώ τώρα όλους εσάς τους υποκριτές της Αριστεράς. Έχετε ακούσει αυτήν την περίφημη φράση "διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να μπορείς να το λες;". 

Εσύ, ο Φίλης που είσαι αξιοπρεπής άνθρωπος και σε σέβομαι, δέχεσαι να ζεις σε μία χώρα που ένας συμπολίτης σου δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να πάει να εκφράσει την άποψή του ακόμα και προσκεκλημένος των φοιτητών του Πανεπιστημίου; Και αυτό το προσπερνάτε και δεν δίνετε καμία απάντηση; Ποια είναι η πρόταση της Αριστεράς, για να μπορώ εγώ ο Άδωνις Γεωργιάδης να πάω σε ένα Πανεπιστήμιο και να εκφράσω τις πολιτικές μου απόψεις, αφού σας αρέσει "η ελευθερία του λόγου";

Δεν έχετε καμία απάντηση. Ξέρετε τι λέτε; Να μην μιλάει ο Γεωργιάδης. Αυτό λέτε. Αυτό όμως κύριοι της Αριστεράς, ούτε "δημοκρατία" είναι, που δήθεν κόπτεστε, ούτε "ελευθερία του λόγου" είναι, που δήθεν κόπτεστε, ούτε "ανθρώπινα δικαιώματα" είναι, που δήθεν κόπτεστε.

Άρα, στην ουσία τι λέτε; Λέτε, θέλουμε να συνεχίσουμε στα Πανεπιστήμια να μπορούν να μιλάνε μόνο όσοι αρέσουν σ' εμάς. Για αυτό είστε υποκριτές και για αυτό αξίζουν μπράβο στην κυρία Κεραμέως, που επαναφέρει τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου στα Πανεπιστήμια».

The Mall 24

Άδωνις Γεωργιάδης: Είστε Υποκριτές Κύριοι της Αριστεράς

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο Κεραμέως και δημόσια συγγνώμη για τα κλειδιά της εστίασης από τον Υπουργό Ανάπτυξης