Κλείδωμα Φακέλων Με Κωδικό Δωρεάν - Folder Protector Kakasoft

Folder Protector Kakasoft
Αν για οποιονδήποτε λόγο θέλετε να έχετε πρόσβαση σε κάποιο φάκελο του ηλεκτρονικού υπολογιστή μόνο εσείς και κανείς άλλος, απλά τον 'κλειδώνετε' χρησιμοποιώντας δωρεάν το Folder Protector Kakasoft κι έναν ισχυρό κωδικό που θα επιλέξετε και δεν πρέπει να ξεχάσετε ...


Καταρχήν καλό θα ήταν να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων, πριν τον κλειδώσετε για κάθε ενδεχόμενο λάθους που μπορεί να συμβεί.

Ξεκινώντας κάνουμε μία επίσκεψη στο ⇨ www.kakasoft.com ⇦, βρίσκουμε το Folder Protector (Lockdir) 6.38 και πατάμε (1) για να κατεβάσουμε το μικρούλι .exe αρχείο.



Στη συνέχεια δημιουργούμε έναν φάκελο (στο παράδειγμα New Folder) ρίχνουμε μέσα τα 'απόρρητα' για τους πολλούς αρχεία [στο παράδειγμα New Text Document, New Text Document (2)] και το αρχείο Lockdir. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση · απλά το μεταφέρουμε μέσα στο φάκελο που θέλουμε να κλειδώσουμε και  κάνουμε  διπλό κλικ επάνω του (2)...



πατάμε (3)...



και μετά (4)...



γράφουμε τον κωδικό μας δύο φορές με λατινικούς χαρακτήρες (Password, 
Re-type) και κάνουμε κλικ στο (1).



Στο σημείο (2) μπορούμε να γράψουμε κάτι που να μας βοηθήσει να θυμηθούμε τον κωδικό σε περίπτωση που τον ξεχάσουμε και στο (3) το e-mail μας αν θέλουμε να μας σταλεί με μήνυμα, στην ίδια περίπτωση (προαιρετικά). Η ανάκτηση του κωδικού με e-mail είναι εφικτή μόνο εάν ο κωδικός είναι γραμμένος με λατινικούς χαρακτήρες. Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία μπορείτε να τον γράψετε και στα Ελληνικά. Κάνουμε κλικ στο (4) για να κλειδώσουμε το φάκελο.



Όταν προσπαθήσουμε να ανοίξουμε το New Folder, με αλλαγμένη πλέον εμφάνιση του και κάνουμε Double Click επάνω του, βλέπουμε ότι εμφανίζεται μόνο το Lockdir αρχείο. Κάνοντας πάλι Double Click για να ανοίξει το παράθυρό που θα γράψουμε τον κωδικό μας, μερικές φορές θα έχουμε προτροπές από το πρόγραμμα για αναβάθμιση σε Pro έκδοση. Απλά πατάμε Later.

Σε περίπτωση που χρειαστούμε υπενθύμιση του κωδικού ασφαλείας, ανοίγουμε το Lockdir, κάνουμε κλικ στο (1)...



συμπληρώνουμε το e-mail μας στο (2) και πατάμε (3) για να λάβουμε με μήνυμα τον ξεχασμένο κωδικό.


Δείτε  ⇨ Εδώ ⇦ τη δημιουργία Κρυφών - Αόρατων Φακέλων.