Το Παλιό Μου Παλτό - Δάντης Χρήστος


Το Παλιό Μου Παλτό - Live Video - Στην Υγειά Μας - Δάντης ΧρήστοςΤο Παλιό Μου Παλτό video Bayern7
Ο Χρήστος Βλαχάκης, γνωστός ως Δάντης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1966 στην Καισαριανή είναι τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός.

Το '87 έκανε φωνητικά στο δίσκο Μωρό μου Φάλτσο του Ρακιντζή. Το '90 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο Δακτυλικά αποτυπώματα σε μουσική και στίχους Γιάννη Καραλή, με τον οποίο συνεργάστηκε από τον 1ο του δίσκο, μέχρι και τον 5ο από το '90 έως το '95.

Ακολούθησαν πολλοί άλλοι δίσκοι, σε ποπ-ροκ αλλά και λαϊκό ύφος όπως το: Αμάν το '92, Αλα (με τη Γιαγκούση) το '93, 4 το '94, Τάμα το '95, Φωνή Βοώντος το '96, Τα Γιουσουφάκια το '97, Live στο Κεντρί (με τον Κώστα Τουρνά) το '98. Την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί Το παλιό μου παλτό, ένας δίσκος ο οποίος περιέχει συνεργασίες με αξιόλογους δημιουργούς της ελληνικής μουσικής,όπως Δήμητρα Γαλάνη, Κώστας Τουρνάς, Λάκης Παπαδόπουλος, Αντώνης Ανδρικάκης και άλλοι.
Το 2001 κυκλοφορεί το cd Το δωμάτιο (Πλατινένιο) που κινείται σε ποπ-ροκ ρυθμούς.

Το mastering του δίσκου έγινε στα Abbey road studios, το πιο περίφημο studio του κόσμου, μιας και ηχογραφούσαν εκεί οι Beatles. Από τον δίσκο αυτό΄, ξεχωρίζει Το δωμάτιο, Δωσ' μου φωτιά και το ντουέτο του με τον Νότη Σφακιανάκη στο Χειμώνας είναι, το οποίο αργότερα μάθαμε ότι γράφτηκε για τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Στο cd ακούγονται και κάποια αγγλόφωνα κομμάτια. Ακολουθεί η συνεργασία του με τον Θεοφάνους για το cd Ένα τραγούδι ακόμα το '03 και ο δίσκος Μάγια Μάγια το '04 ο οποίος γίνεται χρυσός.

Το '05 κατέκτησε την πρωτιά στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, έχοντας γράψει το τραγούδι My Number One, το οποίο τραγούδησε η Έλενα Παπαρίζου. Παράλληλα ηχογραφεί τον δίσκο Κατά Βάθος που κινείται σε λαϊκούς ρυθμούς, ενώ γράφει εξ΄ολοκλήρου για την Καίτη Γαρμπή το δίσκο Έχω στα μάτια ουρανό. Το '06 κυκλοφορεί το cd Μην πεις ποτέ στο οποίο περιλαμβάνεται και η διασκευή του Για Σένανε Μπορώ τραγούδι που είχε ερμηνεύσει η Μαρινέλλα.