Οθόνη Safety Truck από τη Samsung
Θα Σώσει Ζωές

Η Samsung με σκοπό να κάνει πιο ασφαλείς τις προσπεράσεις φορτηγών και μεγάλων οχημάτων δημιούργησε την οθόνη Safety Truck που προβλέπεται να σώσει αμέτρητες ζωές από αυτές που χάνονται καθημερινά στους δρόμους. Ο κορεατικός τεχνολογικός κολοσσός λαμβάνοντας υπόψιν ότι το 80% σχεδόν, των θανατηφόρων δυστυχημάτων συμβαίνουν κατά την προσπέραση, κατασκεύασε μια Led οθόνη που προβάλλει ότι καταγράφει κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ του φορτηγού, η οποία στέλνει ασύρματα εικόνα ώστε οι οδηγοί πίσω από το φορτηγό να έχουν ορατότητα στο δρόμο μπροστά. Συγχαρητήρια, μπράβο στην εταιρία!

Αυτό που μένει είναι να γίνει, κατά κάποιο τρόπο, υποχρεωτική η χρήση της από τα βαριά οχήματα για να δείξει κι αυτό το ''ρημάδι'' το κράτος ένα κάποιου είδους ενδιαφέρον (ας πούμε) για την ασφάλεια των πολιτών και όχι μόνο ενδιαφέρον για την εγκατάσταση νέων σταθμών ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ διοδίων.

Θα μπορούσε π.χ. να «επιβραβευθεί» ο κάτοχος του φορτηγού που φέρει οθόνη Safety Truck, με bonus έκπτωσης στα τέλη κυκλοφορίας ούτως ώστε να έχει κίνητρο για την τοποθέτηση της. Και όσο για τις απώλειες του κράτους, θα μπορούσαν σίγουρα να υπερκαληφθούν από τη μείωση των εξόδων νοσηλείας, συνταξιοδότησης ανάπηρων από τροχαία ατυχήματα και εισφορών σε ταμεία ασφάλισης από νέους που δυστυχώς χάνονται συνεχώς στο βωμό της ασφάλτου.    Safety Truck, Samsung      video από Leo Burnett